Τέσσερις λόγοι για να (ξανα)φορέσουμε κοστούμι

gunaikeio-sakaki-kostoumi
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μας αρέσει το κλασικό. Ειδικά αν το έχουμε ήδη στη ντουλάπα μας και βρούμε έναν τρόπο για να το εκσυγχρονίσουμε, η γραβάτα είναι μάλλον προαιρετική. Ποιος είπε ότι κοστούμι φορούν αποκλειστικά οι άνδρες; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κοστούμι ή ρόλος ζωής; 
Αν οι σχεδιαστές στις μητροπόλεις της μόδας έβγαλαν για τον Χειμώνα του 2017 τα μοντέλα τους με κοστούμια σε διαφορετικές αποχρώσεις (και αναγνώσεις), εμείς μπορούμε να τα δούμε τουλάχιστον και να αναλογιστούμε πώς θα μοιάζουμε στην καθημερινότητά μας με σακάκι και παντελόνι στην ίδια απόχρωση. Πουκάμισο, ψηλοτάκουνες μπότες ή μποτάκια, κόσμημα, τονισμένη μέση και σταθερό βήμα. 

Τι αλλάζει στο κοστούμι του 2017
Η γραμμή, η σιλουέτα, η υφή, το αποτέλεσμα. Συνώνυμο της δυναμικής γυναίκας, της αυτοπεποίθησης, της ισότητας, της στολής εργασίας, το πιο ανδροπρεπές ρούχο της γκαρνταρόμπας με μονόκουμπο ή σταυρωτό σακάκι, παντελόνι σε στενή γραμμή ή φαρδύ, εξελίσσεται στην πιο εύκολη λύση της ντουλάπας που φοριέται πρωί και βράδυ.

Αποκωδικοποιώντας τους σχεδιαστές
Στον Armani κυριαρχεί το βελούδο (άλλη δυνατή τάση της σεζόν), ενώ ο Ralph Lauren επενδύει στο σουέντ για να φορεθεί με το πιο απλό τι-σερτ. Και απόλυτη μονοχρωμία. Τονισμένοι ώμοι στον Balenciaga, κλασικές αποχρώσεις στον Βottega Veneta, απόλυτο μαύρο στον Calvin Klein, πράσινο στην Max Mara, ροζ της τσιχλόφουσκας στον οίκο Gucci. 

Τι θέλει να πει ο σχεδιαστής
Στην επίδειξη Miu Miu είδαμε μια πιο ρομαντική διάσταση του κοστουμιού, απλώς με την προσθήκη μιας μπροκάρ ζώνης. Μήπως να το δοκιμάσουμε κι εμείς; Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη. Δοκιμάστε το μαύρο σας σακάκι με το αγαπημένο σας μαύρο παντελόνι, με μαύρη μπλούζα ή πουκάμισο, και, στο τέλος, δέστε στη μέση σας μια ζώνη. Διαχρονικά, ο Saint Laurent, προτείνει αυτό ακριβώς. Το στιλ σμόκιν. Ψηλόμεσο παντελόνι με μακρύ σακάκι. Για τις γιορτές που έρχονται, μπορούμε να το φορέσουμε γυμνό, με μαύρο μπόντι, γιλέκο ή μπουστάκι ή ακόμη καλύτερα μια διάφανη μπλούζα. Όπως έχει πει και ο Karl Lagerfeld, «Θέλω όλοι να φορούν αυτό που θέλουν και να το μπερδεύουν με τον δικό τους τρόπο. Αυτό για μένα είναι ο ορισμός του μοντέρνου». 

Το κοστούμι των σχεδιαστών
Το καφέ, σουέντ κοστούμι του Ralph Lauren φοριέται ακόμη και με γραβάτα, αν και μάλλον θα το προτιμούσαμε χωρίς. 

Λευκό για τον οίκο Bottega Veneta, γυμνό, ουδέτερο, σταυρωτό σακάκι, με ασορτί, μακρύ κασκόλ για όση κάλυψη θέλουμε. 

Το βελούδο, όπως και το μαύρο, ταιριάζουν στον Calvin Klein

Ο Giorgio Armani επενδύει στο κλασικό και στις 50 αποχρώσεις του γκρι, με μαλλιά πιασμένα, μποτάκια, και μαύρο κόσμημα για την ανατροπή.

Όσο για τον οίκο Gucci, εκσυγχρονίζει ένα χαρακτηριστικό κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας, με εντυπωσιακό κολιέ και ψηλοτάκουνα πέδιλα. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr