Η Αλίκη στο ναυτικό, τώρα και στον στρατό…

marnimaison-margielaburberry

Marni/Maison Margiela/Burberry

ΤΡΙΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η εμμονή των σχεδιαστών με το στρατιωτικό ντύσιμο, εδώ και δεκαετίες, δεν σημαίνει ότι είναι πολεμοχαρείς, ούτε ότι τεμπελιάζουν. Αν κάτι αλλάζει για τον χειμώνα του 2017, είναι ο τρόπος που καλούμαστε να ντυθούμε και πάλι στα χακί. Ή στα μπλε. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Δοκιμάστε να φορέσετε πολλά ρούχα μαζί
Η μόδα είναι συγκεκριμένη και εμμονική. Η στολή του χειμώνα είναι πολυχρηστική, άνετη, συμβαδίζει απόλυτα με ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Φανταστείτε λοιπόν λαδί αποχρώσεις, ναυτικά παλτό, καμουφλάζ, σε κολάν, τι-σερτ, ακόμη και φορέματα, με αποδομημένες στολές και ρούχα φορεμένα το ένα πάνω από το άλλο.

Burberry

Πείτε όχι στην απόλυτη μονοχρωμία
Το μυστικό είναι πάντα να μην υπερβάλλουμε. Δεν χρειάζεται να τα φορέσουμε όλα μαζί, ούτε να προσπαθούμε να μοιάσουμε στα μοντέλα και στην εικόνα που βλέπουμε στην πασαρέλα ή στη βιτρίνα. Αν για παράδειγμα σας αρέσουν τα χακί τζάκετ, μπορείτε να τα ταιριάξετε τέλεια με το σκούρο τζιν σας ή ένα μαύρο παντελόνι. Μην μπείτε στον πειρασμό να εμφανιστείτε με χακί στολή έξω. Ή τουλάχιστον όχι ακόμη.

Maison Margiela/Dsquared

Δαντέλα και αμπέχονο 
Κι αν θέλουμε να εμπνευστούμε, μπορούμε να δούμε τι μας προτείνει ο οίκος Marni: φαρδύ παλτό με κορσέ, ενώ στην Prada μπορούμε να προσθέσουμε και ζώνη. Ή ζώνη-κορσέ. Στον Maison Margiela το νεορομαντικό ύφος συγκρούεται και συμφιλιώνεται με την μαύρη δαντέλα και τους φραμπαλάδες ενώ στον οίκο Dior η επιρροή αποτυπώνεται με επιτυχία στα παλτό της μόδας. Σίγουρα κρύβουμε ένα παρόμοιο στη ντουλάπα. Μήπως καλύτερα να δανειστούμε του φίλου μας, το αυθεντικό, από την εποχή που υπηρετούσε τη θητεία του; 

Prada/Burberry

Στιλέτο και πολυχρηστικά παντελόνια
Υπάρχει όμως και ο οίκος Burberry που φλερτάρει αποκλειστικά σχεδόν με το ναυτικό, και τις κλασικές γραμμές ενώ στον Givenchy τα υπερμεγέθη τζάκετ φοριούνται με στενά παντελόνια και ψηλά τακούνια, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Ευκαιρία να ρίξουμε τους τόνους, ενισχύοντας θηλυκότητα και φιλειρηνική διάθεση. Όλα θα πάνε καλά. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.sandytimes.gr
www.thesandytimes.gr