Kάντο όπως η Victoria Beckham

victoria-beckham2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

H Victoria Beckham είναι πάντα τέλεια στις φωτογραφίες. Είτε την συμπαθούμε, είτε όχι, είναι πετυχημένη επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα, σχεδιάστρια μόδας, μοντέλο των ρούχων που σχεδιάζει. Αντί λοιπόν να αφήνει τους άλλους να μιλούν για την ίδια, αποκαλύπτει πως μπορούμε να μακιγιαριστούμε σε λιγότερο από 5 λεπτά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Γιατί το μακιγιάζ είναι τέχνη
Ειδικά για τις κοπέλες και τις γυναίκες που δεν θεωρούν ότι το μακιγιάζ είναι το ατού τους, δεν έχουν το ταλέντο (και την υπομονή) να βάφονται γρήγορα, έξυπνα, εύκολα, ανέξοδα, αποτελεσματικά, οι προτάσεις από μοντέλα, ηθοποιούς, τραγουδίστριες, γυναίκες που δεν φοβούνται να μοιραστούν μυστικά, είναι μάλλον ευπρόσδεκτες. 

Πέντε λεπτά, τέσσερις κινήσεις
Ή πως να είμαστε έτοιμες, στην πόρτα, πριν από όλους τους άλλους.

Βήμα πρώτο
Τονίστε τα μάτια. Βρείτε την αγαπημένη σας καφέ σκιά και τοποθετήστε την πάνω στο βλέφαρο, σαν αϊλάινερ. Και ύστερα προσθέστε μία γκρι σκιά, ακριβώς από πάνω, για αντίθεση. Και συμφιλίωση. 

Βήμα δεύτερο
Δοκιμάστε να βάλετε μαύρο αϊλάινερ, όπως η Victoria Beckham, στο εσωτερικό του ματιού. «Δημιουργώ το λονδρέζικο στιλ που είναι το απόλυτο σκοτεινό, σέξι βλέμμα».

Βήμα τρίτο
Όταν τα μάτια είναι τόσο έντονα, τα χείλη πρέπει να είναι σχεδόν άβαφα. Η Victoria Beckham βάζει πρώτα ένα ελαφρύ ροζ περίγραμα και απλώνει στα χείλια της, ένα ροζ-μπεζ κραγιόν. Ιδανικά ματ, θα προσθέσω.

© Victoria Beckham Instagram

Βήμα τέταρτο
Φωτίστε το πρόσωπο σας. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα που βοηθάει το δέρμα να λάμψει, με πούδρα που φωτίζει τα ωραιότερα μας σημεία, μαζί και τις γωνίες του προσώπου. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και «για να έχετε ένα υγιές αποτέλεσμα απλώστε την πούδρα πάνω από τα φρύδια και στα μήλα, πάνω από τα μάγουλα.» Μην ξεχάσετε τη μύτη… Αυτό ήταν. Πότε πέρασαν πέντε λεπτά; 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr