Έχετε δει ποτέ την Kim Kardashian και την Lady Gaga χωρίς μακιγιάζ;

kameron-ntiaz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Eίναι όμορφες, διάσημες, αναγνωρίσιμες, κινούμενες υπερπαραγωγές. Το πιο ανησυχητικό; Με τόσο φτιάξιμο έχουν αρχίσει να μοιάζουν μεταξύ τους. Και ξαφνικά, μέσα στο 2016, αποφάσισαν να φωτογραφηθούν, η καθεμία για δικούς της λόγους, χωρίς μακιγιάζ. Μόνο με την κρέμα ημέρας, άντε ίσως, και τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Αγνώριστες. Ποιές είναι αυτές; Μήπως είναι ωραιότερες έτσι; Kαι πιο νέες; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Born this way
Νέα τάση; Μακάρι να την κληρονομήσουμε και για το 2017. Οι μπλόγκερ της ομορφιάς πάντως γράφουν πως η νέα τάση μας θέλει όπως γεννηθήκαμε. Ή όπως τραγουδάει η Lady Gaga, «Βorn this way», κι ας μην το υιοθετεί η ίδια, αν και τον τελευταίο καιρό έχει ηρεμήσει στυλιστικά.

Σαν κοριτσάκια
Όχι τίποτα άλλο. Αλλά με τόσο ρετούς, τόσο μακιγιάζ, τόσες εφαρμογές, τόσους στυλίστες, κομμωτές, μακιγιέρ, έχουμε ξεχάσει την ουσία. Την αληθινή ομορφιά. Και είναι μάλλον ανακούφιση και για όλες εμάς να δούμε πως είναι η Beyonce. Με φυσικά σγουρά μαλλιά, πλούσια χείλη, εκφραστικά μάτια, 10 χρόνια νεότερη. Σαν κοριτσάκι.

Πλαστική ομορφιά
Αγαπημένες μου είναι η Gwyneth Paltrow (με ενυδατωμένο δέρμα), η Rihanna (με τέλεια επιδερμίδα), η Gisele Bundchen (με δόντια που λαμπυρίζουν). Η Cara Delevigne με ακόμη πιο εντυπωσιακά, πυκνά φρύδια. Αν και δεν δηλώνω φαν της Kim Kardashian, όταν είναι άβαφη, αποδεικνύει πως ό,τι έχει κάνει στο πρόσωπο της, είναι πετυχημένο. Δεν διαφημίζει καλύτερα τους γιατρούς της; 

Κίνημα χωρίς μέικαπ
Σε μια εποχή που το δέρμα είναι σιδερωμένο, με Botox και υαλουρονικό οξύ, ευκαιρία να ζήσουμε πιο απλά. Η Alicia Keys είναι η βασίλισσα του κινήματος χωρίς μέικαπ. Έχει selfies ακόμη και χωρίς μάσκαρα, όταν η Sofia Vergara, το έχει τολμήσει, πάντα ηλιοκαμένη, γιατί διαφορετικά δεν το τολμά. Είναι μία άλλη. ΗTaylor Swift πάλι, μοιάζει πιο φρέσκια και χαριτωμένη. Η Cameron Diaz φωτογραφήθηκε με «γυμνό» πρόσωπο στο εξώφυλλο του βιβλίου της για την αιώνια νεότητα. Έξυπνο. Και αποτελεσματικό, αν κρίνουμε από τις πωλήσεις. 

Μήνυμα αγάπης
Δεν το τολμούν όλες. Γιατί να στραπατσάρουν ή να αλλοιώσουν την εικόνα τους; Kι αν δεν εγκρίνει ο ατζέντης τους; Η Lady Gaga πάντως στο νέο της άλμπουμ, βγήκε άβαφη με ένα μήνυμα αγάπης: «Για μια ακόμη φορά η κοινότητα τεράτων που μας περιβάλλει, θα ενωθεί με αγάπη, πληρότητα και αποδοχή». 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.sandytimes.gr
www.thesandytimes.gr