Θεραπευτικοί κρύσταλλοι, το νέο φενγκ-σούι

krustalloi-sto-spiti-fengk-soui
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μπορεί να μην πιστεύουμε στους καταρράχτες, στο γιν και γιανγκ, στα καμπανάκια, και να μην φτιάχνουμε τα σπίτια μας ανάλογα, όμως αξίζει να δούμε γιατί οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι μπορούν να μεταμορφώσουν -τουλάχιστον ενεργειακά- το σπίτι μας, σχεδόν ανέξοδα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Πέτρες που μιλάνε
Διαλογισμός στο σπίτι. Με τις κατάλληλες εφαρμογές στον υπολογιστή ή στο κινητό. Κάρτες Ταρό, μαθήματα γιόγκα, αιθέρια έλαια… Τα έχουμε δοκιμάσει, τα έχουμε δει, το σκεφτόμαστε ακόμη. Η αναζήτηση για κάθαρση και ανανέωση δεν σταματά ποτέ. Για αρχή, βρίσκεις την αγαπημένη σου πέτρα. Μια πέτρα που μας…μιλάει. Μαύρη τουρμαλίνη; Αρκεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο με τον κρύσταλλο που μπορεί να έχουμε ήδη σπίτι, από κάποιο δώρο, κειμήλιο, κάτι που βρέθηκε τυχαία στα χέρια μας. 

Όταν τις αγγίζουμε
Λένε πως όταν την αγγίζεις, πρέπει να παρατηρήσεις πως αντιδράει το μυαλό. Και ύστερα η καρδιά και το σώμα. Και πώς όλη αυτή η εμπειρία σχετίζεται με τον χώρο του σπιτιού μας; Αρκεί να κλείσουμε τα μάτια; Nα δούμε πως αντανακλάται στο φως; Να υπάρχει κάπου κοντά μας; Στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι; 

Χαμένοι στη μετάφραση
Αρκεί να μάθουμε τους συμβολισμούς, τη σημασία, τη «μετάφραση». Η μαύρης τουρμαλίνη διώχνει την κακή ενέργεια. Χρήσιμη για τις ημέρες των γιορτών με τόσα καλέσματα. Δεν είναι τόσο απλό όμως, όπως το φενγκ-σούι. Η κρυσταλλοθεραπεία κατ’οίκον αποτελεί ολόκληρη τελετουργία. 

Αμέθυστος ή κιτρίνης; 
Αν θέλουμε να υιοθετήσουμε «μαγικά» κρύσταλλα στη ζωή μας καθημερινά πρέπει να «καθαρίσουν» από την ενέργεια και να επιφορτιστούν με θετικές σκέψεις. Αν θέλετε κάτι για την αγάπη; Ροζ χαλαζίας. Στην κρεβατοκάμαρα. Κάτω από το μαξιλάρι. Αμέθυστος, επίσης, κοντά στο κρεβάτι, για διαύγεια στο νου, υπομονή, ηρεμία, ισορροπία. Γενναιοδωρία με κιτρίνη, μέσα στο πορτοφόλι, μαύρη τουρμαλίνη στο λαιμό, για να διώχνει άγχη, φοβίες και αρνητική ενέργεια. Εγώ λέω να κρεμάσω και μία στην πόρτα του σπιτιού… Για καλό και για κακό. Δίπλα στο μάτι. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.sandytimes.gr
www.thesandytimes.gr