Μαγιά μπίρας: ποια τα οφέλη της και πώς την καταναλώνουμε;

magia-mpiras

Οι βιταμίνες Β είναι το... ατού της μαγιάς μπίρας

ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η Διατροφολόγος Αιμιλία Βασιλοπούλου μας αναφέρει τα βασικά για τη μαγιά μπίρας: τι συστατικά περιέχει το εκχύλισμά της, τι προσφέρει στην υγεία, πώς την καταναλώνουμε;

H μαγιά μπύρας είναι φυσική ουσία, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B (βιοτίνη, Β1, β2, β6 , ινοσιτόλη, νιασίνη), αλλά και σελήνιο, φολικό οξύ, χολίνη, χρώμιο, ψευδάργυρο και άλλες ουσίες που την καθιστούν μια από τις πιο πλήρεις φυσικές τροφές.

Η μαγιά μπίρας αποτελεί μια από τις πιο πλήρεις φυσικές τροφές

Περιέχει πολλά από τα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα (πανγκαμικο οξύ, παντοθενικό οξύ) και συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος. Επίσης, συμβάλλει στη γενική τόνωση του οργανισμού, ενώ βοηθάει στην εξάλειψη της ακμής και στην τόνωση των μαλλιών. Ακόμη, αποτρέπει την εύκολη κούραση και ενισχύει τους μυς. 

Η μαγιά μπύρας κυκλοφορεί στο εμπόριο και σαν συμπλήρωμα διατροφής για μικρούς και μεγάλους, για αθλητές, ηλικιωμένους και όσους ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος ή ακόμα και εγκύους. Έρευνες έχουν δείξει ότι περιέχει στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.

Αιμιλία Βασιλοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος
Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λευκωσίας
www.all-diet.gr