Γιατί ο Johnny Depp διπλασίασε την τιμή πώλησης του σπιτιού του στη Γαλλία;

homeadverts-Johnny-deep-sothebys
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

O Johnny Depp χώρισε, ξαναχώρισε, παραμένει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Και τώρα που αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του στη Γαλλία, εμείς μπορούμε να εμπνευστούμε. Και να ονειρευτούμε. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο
Είναι στο Saint Tropez, στην περιοχή Plan-De-La-Tour, και μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο 53χρονος Αμερικανός ηθοποιός θέλει επειγόντως να το πουλήσει, αφού αποχωρίστηκε ήδη μέσα στο 2016 το διαμέρισμα στη Βενετία, και το penthouse που διατηρούσε στο Λος Άντζελες. 

Καινούργια ζωή
Και μάλιστα διπλασιάζοντας την τιμή. Ένα σπίτι-υπερπαραγωγή, σκηνικό για χολιγουντιανή ταινία, που βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 2015, για 34 εκατομμύρια δολάρια και τώρα είναι και πάλι παντού, με φωτογραφίες-κράχτες, για 71 εκατομμύρια δολάρια. 

Δύο πισίνες στην τιμή της …μίας
Είναι μέσα στο πράσινο. Ένα σπίτι μόνο του, ή μάλλον πιο σωστά, μια μίνι κοινότητα. Με δύο πισίνες με λευκές ξαπλώστρες και πετρόκτιστα σπιτάκια. Ο ενδιαφερόμενος δεν θα αγοράσει μόνο την ιστορία, μια έπαυλη που έχει φιλοξενήσει διεθνείς προσωπικότητες με ακτινοβολία αλλά και μία έκταση 37 στρεμμάτων, μαζί με ένα μικρό χωριό από κατοικίες, ακόμη και μια όμορφη εκκλησία, όπως και ιδιωτικό εστιατόριο που ο Johnny Depp ονόμασε Cafe Marcheline. 

Διατίθεται και για …γάμους
Όσο για το βασικό οίκημα ξεπερνά τα 4.300 τ.μ. και έχει συνολικά πέντε κρεβατοκάμαρες. Όμως, οι μεσίτες του ακινήτου επιμένουν: οι κρεβατοκάμαρες συνολικά στο οικόπεδο που διατίθεται προς πώληση είναι 15, άρα μπορούν να κοιμηθούν (τουλάχιστον) 30 άτομα.

Μεσαιωνική αύρα
Αυτό δεν είναι σπίτι, είναι ξενοδοχείο, ξενώνας, boutique hotel. Και μάλλον έτσι θα εξελιχτεί η ιστορία. Η οικία απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Τι μαρτυρούν οι εικόνες; Πολύ ξύλο, λιτές γραμμές, μπαμπού, πολυθρόνες με λευκές μαξιλάρες, λευκή πορσελάνη, μοναστηριακά τραπέζια… Ξύλο και πέτρα, μεσαιωνική αύρα, γήινοι τόνοι, με λίγες εκρήξεις χρωμάτων, όπως πορτοκαλί μαξιλάρια. 

Και πιάνο με κεριά
Στη master κρεβατοκάμαρα δεσπόζουντο κρεβάτι με ουρανό, μία σεζ-λονγκ, αντικείμενα αντίκες, ροζ φωτιστικά, ένα πιάνο με κεριά, το αυθεντικό πάτωμα από πέτρα του 1800. Και το σαλόνι ενώνει τον μοντερνισμό με την παράδοση του 19ου αιώνα, με πολυθρόνες με γούνινο κάλυμμα, βιβλιοθήκη σε στιλ Αρ-Ντεκό, τζάκι ξεχασμένο στο χρόνο, μαζί με μία κιθάρα, μάλλον διακοσμητική… Από την εποχή του Chocolat ή το σεντούκι του Πειρατή της Καραϊβικής… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr