Ξηρό σαμπουάν. Ή τι κάνουμε όταν δεν…τραγουδάμε στο μπάνιο

mallia-ksantha-kotsida
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δεν έχετε χρόνο για λούσιμο, ούτε για κομμωτήριο, και τα μαλλιά σας μοιάζουν ταλαιπωρημένα. Υπάρχει λύση; Nαι. Το ξηρό σαμπουάν. Αρκεί να ξέρετε πως να το ψεκάσετε στα μαλλιά σας. Με τραγούδι ή χωρίς. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Πάντα στην τσάντα
Την πρώτη φορά που το δοκίμασα, νόμιζα ότι είχα βάλει λευκή πούδρα στα μαλλιά μου. Μόλις τα χτένισα κατάλαβα τη διαφορά. Οι φίλες μου ορκίζονται πως είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη, στον κόσμο της ομορφιάς, τα τελευταία χρόνια. Το έχουν πάντα στην τσάντα τους κι αντί να πουδράρουν τη μύτη τους, φρεσκάρουν την κόμη τους.

Η εύκολη λύση
Εφεύρεση; Aνακάλυψη; Αποκάλυψη; Σίγουρα μια εύκολη και σχετικά ανέξοδη λύση. Δεν ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με σεσουάρ, προσθέτεις μια επιπλέον μέρα σε καλοσχηματισμένες μπούκλες ή «σιδερωμένα» μαλλιά, και γλιτώνεις χρόνο.

Για πρόληψη
Αυτό που λένε οι κομμωτές είναι πως ο πιο σωστός τρόπος να χρησιμοποιούμε ξηρό σαμπουάν είναι προλητπικά κι όχι όταν έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται τα πρώτα σημάδια. Δηλαδή; Λούζεστε, στεγνώνετε με την πετσέτα, στεγνώνετε με το σεσουάρ και τοποθετείτε, πριν αρχίσει να λαδώνει η τρίχα. Και να φαίνεται.

Όγκος και διάρκεια
Μόλις έχετε φορμάρει τα μαλλιά λοιπόν, όπως είναι φρέσκα και γυαλιστερά, ψεκάζετε μικρή ποσότητα. Τα μαλλιά αποκτούν όγκο και διάρκεια. Μην το παρακάνετε γιατί η χωρίστρα σας ή οι άκρες θα γίνουν άσπρες. Σαν κιμωλία. Σαν πούδρα. Αν και για τις ξανθιές, προτείνεται σαν λύση για να καλύψουν τη μαύρη ρίζα. 

Κουνήσου στο ρυθμό
Και κάτι τελευταίο. Κρατήστε το από απόσταση. Μην επιμείνετε στο ίδιο σημείο. Όπως θα κάνατε και με μία λακ. Μπορείτε να κουνίσετε το κεφάλι σας ρυθμικά αριστερά και δεξιά για να πάει παντού. Βεβαιωθείτε καλύτερα ότι είστε μόνες… Απλώστε το σε όλα τα μαλλιά με τα δάχτυλα, όπως κάνετε όταν λούζεστε. Και αρχίστε το τραγούδι. Εκτός μπανιέρας αυτή τη φορά. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr