7+3 τάσεις στη μόδα για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά

taseis-tis-modas
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η βρετανική Vogue αποκαλύπτει 7τάσεις για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά. Να προσθέσουμε και λίγες ακόμη, με ελληνικό αέρα και στιλ και να φτιάξουμε τον προσωπικό μας δεκάλογο της μόδας για το 2017; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κολάν με φόρεμα
Μας αρέσει η ιδέα. Ειδικά όταν δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε με γυμνά πόδια (και κρύο) ή δεν ξέρουμε πως να συνδιάσουμε ένα (εμπριμέ) φόρεμα. Φανταστείτε λοιπόν ένα ριγέ ή πουά φουστάνι με φούξια κολάν, σίγουρα όχι μαύρο, οπωσδήποτε χωρίς μοτίβα. Το έχουν ήδη δοκιμάσει και λανσάρει χρόνια πριν, η Mischa Barton και η Lindsay Lohan. Μην χαίρεστε. Όχι ακόμη. Το συγκεκριμένο ύφος απαιτεί γόβες στιλέτο. Τίποτα λιγότερο.

Υπερμεγέθες τζάκετ (ή πουκάμισο)
Υπερβολικό, με τονισμένους ώμους, βάτες, κάτι ανάμεσα σε Δυναστεία, και το δανεικό σακάκι του φίλου ή του μπαμπά. Το είδαμε στις επιδείξεις, από τον οίκο Jil Sander μέχρι τους οίκους Celine και Balenciaga, για να αναβιώσουμε για μια ακόμη φορά τη δεκαετία του 80. Σίγουρα μια τάση που δεν κολακεύει όλες τις γυναίκες... 

Yellow Submarine
Όποιος έχει δει την ταινία La La Land, ξέρει. Προσωπικά, την έχω δει ήδη δύο φορές, και μετά τον χορό της Emma Stone και του Ryan Gosling, θέλω να αγοράσω απεγνωσμένα ένα κίτρινο φόρεμα. Σίγουρα η πιο ηλιόλουστη πρόταση για τον χειμώνα και την άνοιξη που δεν θα αργήσει να φανεί. Υποτονικό ή έντονο, δεν έχει σημασία. Αρκεί να είναι αισιόδοξο…

Τακούνι-εξπρές
Δεν είμαι φαν αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Γιατί προτιμώ τα ψηλά τακούνια ή τις μπαλαρίνες, τίποτα ενδιάμεσο. Ή έστω πλατφόρμες. Και τώρα που είναι ξανά της μόδας τα χαμηλά τακούνια, σε κωνικό σχήμα, μπορούμε να απολαύσουμε τη νεκρανάσταση των eighties. Αν δεν είστε σίγουρες, κάντε ένα pause στην επίδειξη της Phoebe Philo για την Celine. Μήπως τελικά είναι χαριτωμένα;

Φορέστε νάιλον
Ξέρετε τι σημαίνει άνορακ; Aντιανεμικό; Μας αρέσει η πρόταση του οίκου Balenciaga. Ένα μπουφάν ελαφρύ, εύκολο, μία λύση που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, πάντα με τα ανάλογα αξεσουάρ.Αλλά και νάιλον φορέματα, καμπαρντίνες, πουκάμισα, διεκδικούν μια θέση στη ντουλάπα μας και τη ζωή μας. 

Εκτυφλωτικά φλόραλ
Τα νέα εμπριμέ, δεν είναι ρομαντικά, μικροσκοπικά, διακριτικά. Έχουν έρθει για να μείνουν, λουλούδια ανθισμένα, επιθετικά, σε φλούο αποχρώσεις. Ανθισμένα μανίκια, μανόλιες, ορτανσίες, τριαντάφυλλα, από πάνω μέχρι κάτω. Μέσα κι έξω. Μύρισε άνοιξη.

Φαρδύ παντελόνι
Όχι παντελόνι καμπάνα… Ούτε ναυτικό. Σκεφτείτε κάτι ανάμεσα σε φουφούλα και μπάγκι δανεικό και πάλι από τη δεκαετία του 80. Ιδανικό για τα κορίτσια και τις γυναίκες που απεχθάνονται τα ρούχα που κολλάνε πάνω στο σώμα. Μήπως να το φορέσουμε και να κοιταχτούμε στον καθρέφτη; 

Ώρα για βινύλιο
Συλλεκτικό; Όχι απαραίτητα. Απλά αποκαλυπτικό, γυαλιστερό, λαμπερό. Ξεθάψτε την παλιά σας καμπαρντίνα από μαύρο βινύλιο (ακόμη καλύτερα της μαμάς), φορέστε τη με κλασικό λευκό πουκάμισο, πειραματιστείτε αρχικά με μαύρο παντελόνι ή ένα φόρεμα που μιμείται το δέρμα. Και είναι σίγουρα πιο οικονομικό. 

Φτερά και πούπουλα
Η επίδειξη της Miuccia Prada για το καλοκαίρι του 2017 ήταν γεμάτη φτερά και πούπουλα. Σε μανσέτες. Τσάντες. Σακάκια. Φορέματα. Παντού. Πώς να το δοκιμάσουμε; Μπορούμε αρχικά να φτιάξουμε τη δική μας καρφίτσα με πούπουλα και να δούμε τις πρώτες αντιδράσεις. 

Καουμπόικες μπότες
Δεν μπορεί. Κάπου έχετε ένα ξεχασμένο ζευγάρι καουμπόικες μπότες. Όσο πιο φθαρμένες, τόσο το καλύτερο. Τις είδαμε στο σόου του Louis Vuitton και τις λιγουρευτήκαμε. Προσωπικά βρήκα ήδη τις δικές μου, και τις φόρεσα με φόρεμα. Και τζιν. Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι, αλλά χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη στη ζωή μου. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr