Όταν (και) η ομορφιά έχει ημερομηνία λήξεως

omorfia-proionta3
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεικό, κάτι μπλε. Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε προσεκτικά το νεσεσέρ με τα καλλυντικά, τις κρέμες, το μπουντουάρ, τα ντουλαπάκια στο μπάνιο, και να αποφασίσουμε τι κρατάμε και τι πετάμε για τη νέα χρονιά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Νέα αρχή
To κάνουμε όλες. Συστηματικά. Αγοράζουμε ρουζ, κραγιόν, κρέμες ματιών, μολύβια, και τα κρατάμε στα κουτιά τους για μήνες, μπορεί και χρόνια. Κι όμως το τέλος μιας χρονιάς σηματοδοτεί την έναρξη μιας υπέροχης νέας αρχής, σε όλα.

Εκκαθάριση τώρα
Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιο κατάλληλη εποχή για εκκαθάριση. Και στο κομμάτι της ομορφιάς. Του καλλωπισμού. Της ματαιοδοξίας. Του καταναλωτισμού. Όπως ακριβώς βάλαμε στην άκρη το παλιό ημερολόγιο, και ξεκινήσαμε το καινούργιο, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με τα μπουκαλάκια. 

Αυτοβελτίωση
Είναι η στιγμή για αυτοβελτίωση, σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από το να ανανεώσουμε τη συνδρομή μας στο γυμναστήριο ή να γραφτούμε επιτέλους στο μάθημα πιλάτες, να καθαρίσουμε το γραφείο μας και να αλλάξουμε χωρίστρα, πρέπει να κάνουμε και κάτι ακόμη αυτόν τον Ιανουάριο: να τακτοποιήσουμε από την αρχή το νεσεσέρ ομορφιάς. Είστε έτοιμες; 

Aντικατάσταση μάσκαρας
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ποιά μπλε μάσκαρα και ποια αδιάβροχη; Aυτή που αγοράσαμε πριν από τρία χρόνια στο duty free; Ιδανικά, οι εκπρόσωποι των εταιριών, λένε πως πρέπει να αλλάζουμε μάσκαρα κάθε τρεις μήνες. Γιατί δημιουργούνται βακτήρια. Αν δεν θέλουμε να υπερβάλουμε, ας αγοράσουμε μία καινούργια μάσκαρα με επαναστατικό βουρτσάκι για περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες. 

Προσοχή στα κραγιόν
Αν έχετε φάει και μετά έχετε ξαναβάλει κραγιόν, τότε την επόμενη φορά φροντίστε να είστε πιο προσεκτικές. Το ίδιο ισχύει και για τα κραγιόν και για τα lip-gloss. Για να αποφύγετε τη μόλυνση από πέντε και έξι διαφορετικά είδη βακτηρίων που μπορεί να ζουν στα καλοφτιαγμένα προϊόντα ομορφιάς μας, καθαρίστε κάθε φορά το κραγιόν σας με ένα χαρτί. Ή με λίγο οινόπνευμα. Ή βάλτε το το βράδυ στην κατάψυξη για να είστε πιο σίγουρες. 

Οι βούρτσες πλένονται
Και δεν το ξεχνάμε αυτό. Κανονικά θα έπρεπε βούρτσες και βουρτσάκια να πλένονται κάθε βδομάδα, αλλά αν δεν είμαστε τόσο σχολαστικές, τώρα είναι η στιγμή να το φροντίσουμε. Με ένα απαλό σαμπουάν και χλιαρό νερό, πλένουμε τις τρίχες της βούρτσας μέχρι να μην βγαίνει πια βρωμιά και λιπαρότητα. Αφήνουμε τις βούρτσες όλη τη νύχτα να στεγνώσουν, και θυμόμαστε να γράψουμε στο ημερολόγιο μας να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία και την επόμενη βδομάδα.

Και το νεσεσέρ καθαρίζεται
Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε το μαγικό τσαντάκι ομορφιάς; Κανείς δεν θυμάται μάλλον. Μπορείτε να το αδειάσετε, να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια για να το καθαρίσετε μέσα ή αν είναι αδιάβροχο, να το βυθίσετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Αφήστε το να μουλιάσει και να στεγνώσει… Μέχρι την επόμενη φορά.

Οι ντεμοντέ αποχρώσεις
Όπως και στη μόδα, έτσι και στην ομορφιά, υπάρχουν χρώματα που δεν φοριούνται πια. Και μέχρι να ξαναέρθει η μόδα τους, θα έχουν παλιώσει. Ημερομηνία λήξεως και στις σκιές; Φυσικά. Ξεφορτωθείτε όλες τις μίνι παλέτες που δεν φορέθηκαν ποτέ. Τις λαχανί σκιές. Τις μπρονζέ που δεν καταλάβατε ποτέ πως απλώνονται στο μάτι. Κρατήστε μόνο τις αποχρώσεις που φοριούνται, σας κολακεύουν και το κυριότερο, δεν έχουν λήξει. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr