Ανθισμένες μανόλιες με πανκ ή ρετρό διάθεση

emprime-forema10
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Έξω βρέχει, χιονίζει, ξυπνάς και νομίζεις ότι είναι ακόμη νύχτα, αλλά η μόδα μας βοηθάει πάντα να αλλάξουμε διάθεση. Θέλετε αντί για γαλότσες και μαύρη στολή να δοκιμάσουμε έστω με τα μάτια, ανοιξιάτικη, ανθισμένη μόδα; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Θέλουμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, να γνωρίζουμε τις τάσεις, να τις αποκωδικοποιούμε, να τις απομυθοποιούμε, για να μπορούμε να κρατήσουμε αυτές που μας ταιριάζουν.

Sequin flower embroidery on ivory lace. #AlexanderMcQueen

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Alexander McQueen (@alexandermcqueen) στις

Κι ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε και να προετοιμαζόμαστε, ψυχολογικά τουλάχιστον, για να φορέσουμε φορέματα, πουκάμισα, σακάκια, με μικρά ή μεγαλύτερα λουλούδια, ζωγραφισμένα, κεντημένα, εμμονικά και επαναλαμβανόμενα.

A 3D hand-embroidered floral dress backstage at the Alexander McQueen SS17 show. #McQueenSS17 #McQueenDetail #AlexanderMcQueen #PFW

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Alexander McQueen (@alexandermcqueen) στις

Πρώτα βλέπουμε πώς τα προτείνουν οι σχεδιαστές από τις μητροπόλεις της μόδας και μετά ελέγχουμε αν έχουμε κάτι παρόμοιο στη ντουλάπα μας. Διαφορετικά, μπορούμε να το αναζητήσουμε στα μαγαζιά, στο Ίντερνετ, στη γκαρνταρόμπα της καλύτερης μας φίλης, για μια αθώα ανταλλαγή.

Scottish wild flowers on organza and leather. Backstage at the SS17 show. #McQueenSS17 #AlexanderMcQueen #PFW

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Alexander McQueen (@alexandermcqueen) στις

Γιατί τα λουλούδια και το νεορομαντικό στιλ δεν πηγαίνουν σε όλες τις γυναίκες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μας πηγαίνει σίγουρα η αισιοδοξία της μόδας, γιατί όταν η ανοιξιάτικη μόδα ανθίζει, όλα τα βλέπουμε αλλιώς. Στον οίκο Alexander McQueen που όλα είναι πιο νουάρ, το διάφανο φόρεμα με τα λουλούδια και τους φραμπαλάδες, συνδιάζεται με μαύρο μπούστο για μια πιο πανκ διάθεση.

Merry and Bright: Jennifer Lawrence wears the #AltuzarraSS17 'Hammond' Top and 'Taylor' Skirt to the LA Photocall of her new film @passengersmovie, in cinemas December 21.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης ALTUZARRA (@altuzarra) στις

Στον οίκο Altuzarra, ένα απλό φλόραλ τοπ με τιραντάκια σε γαλάζια απόχρωση φοριέται με μαύρη φούστα με λευκά λουλούδια κάτω από το γόνατο. Τόσο απλά. Γιατί τα διαφορετικά εμπριμέ επιβάλλονται, όπως απέδειξε και η Jennifer Lawrence όταν το φόρεσε.

The Lady Wore Red. #AltuzarraPS17

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης ALTUZARRA (@altuzarra) στις

Στον οίκο Chloe, ισχύει ακριβώς το ίδιο, απλώς εδώ η αντίθεση δεν είναι τόσο μεγάλη, με τις αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ να μπλέκονται μαζί, σε αέρινο, ασύμεμτρο τοπ και παντελόνα με σανδάλια. Το βλέπω και είμαι ήδη στην παραλία.

Balenciaga Spring Summer 17: Explore the collection on Balenciaga.com #Balenciaga #SS17 #PFW #Look29 #Bazar #Bags #Edition #Jewelry

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Balenciaga (@balenciaga) στις

Εντυπωσιακό το μοτίβο που επέλεξε για την άνοιξη του 2017 ο οίκος Balenciaga, φλούο, επιθετικό, εκτυφλωτικό, λαχανί, με μοβ και πορτοκαλί, σαν καφτάνι με πελώρια μανίκια νυχτερίδα και πελώριο σκίσιμο για να φορεθεί με κολάν ή γυμνά πόδια.

Balenciaga Spring Summer 17: Explore the collection on Balenciaga.com #Balenciaga #SS17 #PFW #Look25

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Balenciaga (@balenciaga) στις

Μήπως να βρούμε μόνες μας το ύφασμα και να φτιάξουμε κάτι αντίστοιχο; Που δεν θα το έχει και καμία άλλη; Προλαβαίνουμε με χαρακτηριστική άνεση. 

Μέχρι τότε μπορούμε να δούμε περισσότερες ιδέες. Στον Salvatore Ferragamo ο καμβάς είναι λευκός και τα λουλούδια στο φόρεμα, κίτρινα και γαλάζια. Πιο ήσυχο, πιο ευκολοφόρετο, αν και πιο δύσκολο το πατρόν. Στον οίκο Gucci θα δούμε κίτρινη ασύμμετρη φόρμα με έναν ώμο, μακρύ μανίκι, και φούξια λουλούδια.

Στον Zac Posen τα άνθη ταιριάζουν στα στράπλες φορέματα που αγκαλιάζουν τα γόνατα κι αποκτούν κίνηση καθώς περπατάμε. Είναι μάλλον σχεδιασμένα για χορό… Και στον οίκο Miu Miu το μοντέλο δεν φόρεσε μόνο παλιομοδίτικο μπλε φόρεμα με λουλούδια και απλικαρισμένα λουλούδια-κολιέ. Έβαλε και το ρετρό σκουφάκι μπάνιου από τις ελληνικές ταινίες με τις …ζωντανές μαργαρίτες. Έφυγα για Λίμνη Βουλιαγμένης… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr