Η αναβίωση της δεκαετίας του 70 κατ’οίκον

krebatokamara-diakosmisi-1
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Κάθε φορά που νεκρανασταίνεται μια δεκαετία στην πασαρέλα, οι διακοσμητές εμπνέονται και θέλουν να υιοθετήσουν τις καλύτερες στιγμές των δικών τους εμμονών στα σπίτια μας. Και τώρα που ξαναζωντανεύουν τα seventies, πώς μπορούμε να εμπνευστούμε, διακριτικά έστω; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Ψυχεδέλεια

Διακριτικά. Λέξη κλειδί. Γιατί άλλο να φορέσεις ένα κοτλέ παντελόνι καμπάνα, κι άλλο να ξυπνήσεις μια μέρα και να θελήσεις να βάψεις όλους τους τοίχους του σπιτιού καφέ, να βάλεις κοτλέ επένδυση στα έπιπλα του σαλονιού, και να προσθέσεις ψυχεδελικές λεπτομέρειες παντού.

Χειροποίητα

Όχι, όχι. Όταν μιλάμε για δεκαετία του '70, μπορούμε να σκεφτούμε φούντες (στις κουρτίνες), κρόσσια (σε τελειώματα, λαμπατέρ, ακόμη και πολυθρόνες), φωτιστικά με κίνηση, πορτοκαλί, λαχανί, ασημένια και χρυσά. Και πλεκτά, macrame, crochet, όλα στο χέρι. Χειροποίητα, της γιαγιάς, της μαμάς, της φίλης, δικά μας. 

Ή έτοιμα

Υπάρχουν υπέροχα υφάσματα στο εμπόριο με διακριτικά κρόσσια, σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, που μπορούν να κοπούν και να γίνουν ριχτάρια στα κρεβάτια ή στον καναπέ, για μια πιο μποέμ λύση. Και σχετικά ανέξοδη ανανέωση. Τίποτα που θα βαρεθούμε γρήγορα, τίποτα επιπόλαιο. 

Κάντο μόνος σου

Μπορούμε να φτιάξουμε και κάτι στο στιλ που θέλουμε μόνοι μας. Αρκεί να έχουμε το σχέδιο. Να αγοράσουμε ένα καπέλο για λαμπατέρ και ύστερα να προμηθευτούμε, πάντα στην απόχρωση που θέλουμε, κρόσσια με το μέτρο, για να διακοσμήσουμε. Στο στήριγμα, στο καπέλο, όχι στο φως. Μην βάλουμε και καμιά φωτιά… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr