Στιλέτο τέλος;

kokkines-gobes-stileto
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Oι σχεδιαστές θέλουν να μας προσγειώσουν απότομα στην πραγματικότητα. Τα μοντέλα στις επιδείξεις για την άνοιξη που έρχεται, περπάτησαν με χαμηλοτάκουνες γόβες. Kitten heel is back, γράφουν οι Βρετανοί. Κι αν δεν θέλουμε να μεταμορφωθούμε σε γάτες; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι τα πιο κολακευτικά παπούτσια στον κόσμο, αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι κλασικά, θηλυκά, και εξαιρετικά αναπαυτικά. Δεν είναι οι φλατ μπαλαρίνες που μας θυμίζουν την Audrey Hepburn και πρέπει να είσαι λεπτή, ψηλή και αδύνατη για να υποστηρίξεις με φόρεμα, παντελόνι και ανάλογο ύφος, είναι χαμηλά, λεπτά, φίνα, τόσο όσο. Όχι ότι δεν τα τίμησε και η Audrey...

Ειδικά αν πρόκειται για γόβες, σατέν, σε όμορφες αποχρώσεις, ακόμη και λεοπάρ, εκκεντρικές, με την φτέρνα γυμνή, αξίζει μάλλον η αλλαγή… Ο πειραματισμός είναι στο πρόγραμμα. Εμείς μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στην παπουτσοθήκη για να δούμε τι έχουμε, σε καλή κατάσταση, κάτι που φοριέται ακόμη, και να το δοκιμάσουμε με παντελόνι, λίγο πιο ψηλά από τον αστράγαλο ή ακόμη και  φούστες μέχρι το γόνατο.

Εγώ μόνο έτσι θα τα τολμούσα. Για το πρωί ή το απόγευμα. Το βράδυ, απαραιτήτως ψηλά τακούνια ή πλατφόρμες. Μέχρι τότε μπορούμε να εμπνευστούμε από τα σόου πρετ-α-πορτέ, την επίδειξη του οίκου Gucci και τα μικρά τακούνια από μπαμπού σαν γλυπτά. Ο οίκος Vetements συνεργάστηκε με τον βασιλιά του στιλέτο, Μanolo Blahnik για υπέροχα σατέν γατίσια τακούνια. Αυτά μάλιστα.

Instagram

Dior

Και ο οίκος Dior λάνσαρε στην πασαρέλα μίνι τακούνια (κι επειδή δεν χωρούσε στην κορδέλα το J’adore Dior, έγραψαν J’a Dior), όπως και ο Balenciaga. Παρόλ’αυτά, στο Twitter, οι φίλες της μόδας επαναστατούν. Επιμένουν (κι εγώ μαζί τους) πως το στιλέτο είναι το κρυφό μυστικό των γυναικών ενώ το τακουνάκι μοιάζει «βαρετά ασφαλές».

Instagram

Gucci

Mήπως να το δοκιμάσουμε; Nα του δώσουμε μια ευκαιρία; Eγώ βρήκα κάτι κόκκινα σατέν στη ντουλάπα μου. Θα τα φορέσω με τζιν και κόκκινο κραγιόν και θα δοκιμάσω να τρέξω. Μακριά. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr