Αφέλειες για πάντα

afeleis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μαλλιά μακριά, σιδερωμένα, με μπούκλες, καρέ, κοντά. Αν υπάρχει μια κίνηση που μπορεί να μας ανανεώσει στη στιγμή (και να μην χρειαζόμαστε ούτε καν μπότοξ), είναι οι αφέλειες. Τυχαίο που έχουν χρόνια τώρα αφέλειες από την Dakota Johnson μέχρι την Carla Bruni; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Tάση φρεσκάδας

Δεν μπορεί να μην έχετε μπει στον πειρασμό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Οι αφέλειες, αυτή η χαριτωμένη τούφα μαλλιών που πλαισιώνει το πρόσωπο, καλύπτει το μέτωπο (και τις ρυτίδες έκφρασης), έρχεται για να ξαναγίνει τάση, μια διαχρονική τάση, που μας γλυκαίνει και μας χαρίζει φρεσκάδα, μαζί και χρόνια.

Πενήντα αποχρώσεις της Dakota

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το τολμούν ή ότι δεν υιοθετούν την φράντζα και πιο νεαρές κοπέλες. Και τώρα που ετοιμάζεται να βγει στους κινηματογράφους το «Fifty Shades Darker» με πρωταγωνίστρια την Dakota Johnson, κορίτσια και γυναίκες όλων των ηλικιών θα δοκιμάσουν να την μιμηθούν, στυλιστικά και χρωματικά.

Made in France

Οι αφέλειες δείχνουν υπέροχες τόσο σε καστανά μαλλιά, όσο και σε ξανθά και σε κόκκινα. Η Jane Birkin δεν τις αποχωρίστηκε ποτέ, όπως και η Charlotte Gainsbourg, και η αλήθεια είναι πως, τώρα που το σκέφτομαι, οι Γαλλίδες έχουν ένα ιδιαίτερο στιλ στον τρόπο που χτενίζουν τα μαλλιά τους που δεν έχει καμία σχέση με το τυπικό χτένισμα του κομμωτηρίου. Ευτυχώς.

Οι νικήτριες

Μας αρέσει όμως και η Αγγλίδα Alexa Chung που μοιάζει πάντα αχτένιστα κομψή. Αν έχω δει γυναίκες που το τόλμησαν και δεν τους πήγαινε και τόσο; Η Μia Farrow πάντα τις έκανε πολύ κοντές. Η Brigitte Bardot τις πήγαινε στο πλάι. Η Penelope Tree κάλυπτε ακόμη και τα φρύδια της. Η Uma Thurman στο Pulp Fiction. H Κirsten Dunst και η Taylor Swift. Προτιμώ την Christy Turlington χωρίς. Όπως και την Jane Fonda. Το πιο υπέροχο μοντέλο όλων των εποχών; Η Jean Shrimpton με αφέλειες στη δεκαετία του 60. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr