Γιατί πρέπει να επενδύσουμε σε ένα (τουλάχιστον) λευκό τζιν

leuko-tzin1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αν δεν έχουμε ήδη στη ντουλάπα μας, μπορούμε να αγοράσουμε ένα με τις εκπτώσεις. Το λευκό τζιν, μας πηγαίνει πολύ, ταιριάζει (σχεδόν) με όλα, και πρωταγωνιστεί στον χειμώνα που διανύουμε, γιατί όχι και την άνοιξη που πλησιάζει…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεύτερο δέρμα

Ευκαιρία να ξεχάσουμε για λίγο το ντένιμ, το πετροπλυμένο, εκείνο με τα σκισίματα, το χαμηλοκάβαλο, το πολυφορεμένο μας τζιν που έχει αρχίσει να γίνεται σα δεύτερο δέρμα. Το απόλυτο λευκό τζιν εφαρμόζει και πάλι τέλεια στο σώμα μας, και μπορεί να φορεθεί με πουλόβερ και μπότες, με λευκό πουκάμισο και ζακέτα ή γιλέκο, ακόμη και με μαύρο, πουπουλένιο μπουφάν ή παλτό.

Σε στιλ καμπάνα

Το κυριότερο; Δεν είναι μουντό, ούτε καταθλιπτικό, δεν είναι μίζερο. Προσωπικά έχω ένα τζιν λευκό παντελόνι, σε στιλ καμπάνα, και μικρά τσεπάκια μπροστά, λίγο seventies, λίγο παλιομοδίτικο, πιο μακρύ από όσο αντέχω, και όταν θέλω να ξορκίσω το κρύο του χειμώνα, το φοράω με ψηλοτάκουνα μποτάκια και λευκή μπλούζα με χρώματα.

Ανακωχή

Μα λευκό μέσα στον χειμώνα; Ακριβώς αυτό. Ειδικά τις ημέρες που είναι όλα μαύρα, το λευκό φέρνει την ανακωχή. Στο χρώμα της κιμωλίας, απλό, μίνιμαλ, φρέσκο και αισιόδοξο κυρίως. Ειδικά όταν ξέρεις ότι με ένα τόσο καθημερινό ρούχο μπορείς να φέρεις το καλοκαίρι πιο κοντά, χωρίς να τρέχεις, με υπομονή και ευχάριστη διάθεση, δεν υπάρχουν ενοχές. 

Παγωτό μες στον χειμώνα

Αν έχετε ήδη μπει στον πειρασμό, και πρόκειται να αγοράσετε καινούργιο τζιν, φροντίστε να μην είναι τρομερά στενό, να μην θυμίζει κολάν, γιατί το άσπρο δεν κρύβει τίποτα και δεν λέει ψέματα. Διαγράφει και αποκαλύπτει. Οπότε καλύτερα ένα τζιν σταθερό, χωρίς να είναι ιδιαίτερα στρετς, σε ανδρική γραμμή, κλασικό, για να φορεθεί με ένα μαύρο ζιβάγκο, μαύρα μποτάκια, ακόμη και περφέκτο. Για να μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμη χειμώνας εκεί έξω… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr