Δείξε μου τι τσάντα κρατάς, να σου πω ποια είσαι

tsantes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν, ενημερωνόμαστε για τις τάσεις, προσπαθούμε να καταλάβουμε το σενάριο από τις βιτρίνες και τις κρεμάστρες, εμπνεόμαστε από τη μόδα του δρόμου. Nα μην ξέρουμε πως θα είναι οι τσάντες της άνοιξης, να ανέβουμε λίγο ψυχολογικά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Nτεμοντέ

Προσωπικά δεν ακολουθώ πιστά τις τάσεις, ούτε στα ρούχα, ούτε στα αξεσουάρ, Θέλω να τις γνωρίζω για να τις απομυθοποιώ και να τις προσαρμόζω στη ζωή μου. Προτιμώ να είμαι λίγο…ντεμοντέ. Και στις τσάντες; Μπορεί έξω να βρέχει και να έχει σκοτάδι, αλλά η άνοιξη δεν θα αργήσει να φανεί. Οπότε μπορούμε να μάθουμε τουλάχιστον τι έδειξαν οι σχεδιαστές, για να δούμε σε πρώτη φάση τι έχουμε ήδη στην κατοχή μας, κι αν μας κάνει κέφι, να επενδύσουμε σε κάτι καινούργιο.

Στο ταχυδρομείο

Ευτυχώς όλα παίζουν και δεν υπάρχει μόνο ένα στιλ. Τσάντες που φοριούνται σταυρωτά, σε στιλ ταχυδρόμου, που χωράνε σχεδόν όλα μας τα πράγματα. Φάκελοι με ή χωρίς αγκράφα. Μίνι εκδοχές και καλάθια για πικνίκ, πιο δύσκολα, πιο ρομαντικά, χαριτωμένα σίγουρα. Τα είδαμε στον Μarc Jacobs, στην Charlotte Olympia, στoν οίκο Chanel. Υπάρχουν και σακίδια, αν και η πιο φρέσκια ιδέα είναι μάλλον οι νάιλον τσάντες που παίρνουμε στο γυμναστήριο για να βάλουμε τα αθλητικά μας… Alexander Wang και Proenza Schouler. Όλοι έχουμε τέτοιες τσάντες, κάπου, κάπως, κάποτε… 

XXXXXL

Το καλό νέο είναι ότι παραμένουν ή επιστρέφουν οι υπερμεγέθεις τσάντες, αυτές που έχουν χώρο για όλα, τα ρίχνουμε όλα μέσα και ησυχάζουμε. Τι ξεχωρίζουμε; Δερμάτινες σούπερ τσάντες που θυμίζουν τις σακούλες του σούπερμαρκετ, σαν κι αυτές που κρατούσαν τα μοντέλα στις επιδείξεις Celine και Balenciaga. Αλλά και όλα τα γενναιόδωρα μοτίβα που μας θυμίζουν σακβουαγιάζ αλλά μπορούν να μας συνοδεύουν 24/7. Για παν ενδεχόμενο.

Πες το με ένα κρεμαστό

Και από χρώματα; Oυράνιο τόξο. Έντονες αποχρώσεις και ασημένιο, μεταλλικό, εκκεντρικό στιλ. Το περιτύλιγμα; Περίεργες υφές, κρόσσια ακόμη, αλυσίδες σαν λουριά και στολίδια, λέξεις γραμμένες μπροστά με ρετρό φουτουριστική διάθεση. Kαι κρεμαστά. Ανθρωπάκια, ζωάκια, λουλουδάκια… Όλα σε κατάληξη -άκια. Δηλαδή στολιδάκια… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr