Πέντε χτενίσματα που μας δείχνουν νεότερες

xtenismata
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Τα μακριά μαλλιά μεγαλώνουν. Τα κοντά προδίδουν, αν δεν έχεις τέλεια χαρακτηριστικά. Οι αφέλειες. κολακεύουν και κρύβουν τις ρυτίδες στο μέτωπο. Οι μπούκλες προσθέτουν χρόνια. Μύθοι και ψέματα. Αλήθεια και πραγματικότητα με λίγη λακ ακόμη… Της Σάντυς Τσαντάκη.

Παίρνουμε ιδέες και τις εφαρμόζουμε επί κεφαλής. 

1. Η Olivia Palermo προτείνει μαλλιά με κίνηση, ούτε ίσια, ούτε μπούκλα. Αλλά κυματιστά. Ποιά ήταν η πρώτη που λάνσαρε μακριά, υγιή μαλλιά, με ελαφρύ κυματισμό, δηλαδή διαλυμένη μπούκλα, σα να βγήκες μόλις από τη θάλασσα και άφησες τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά; Η Gisele Bundchen. Θέλουμε το τηλέφωνο του κομμωτή της. 

2. H Emma Stone έχει καθιερώσει ένα χαλαρό σινιόν, στο πλάι, με τα μαλλιά μπροστά στο πρόσωπο και πρόχειρα πιασμένα πίσω. Αντί να τα έχουμε αλογοουρά ή κοτσίδα, μπορούμε να το δοκιμάσουμε. Αν θα δείχνουμε αυτομάτως πιο νέες; Σίγουρα, αν τραγουδάμε (από μέσα μας), «Another Day of Sun» από το LaLaLand.

3. Η Miranda Kerr έχει επαναφέρει μια πρόταση από τη δεκαετία του 80, κρεπαρισμένα μπροστινά μαλλιά, σε στιλ Δυναστεία, στιλ που ορισμένες γυναίκες δεν αποχωρίστηκαν ποτέ. Δεν λέμε να πάμε στο κομμωτήριο και να ζητήσουμε κόμμωση σε στιλ κουνουπίδι, αλλά να δοκιμάσουμε για αλλαγή να δώσουμε μόνες μας λίγο όγκο στην μπροστινή τούφα. Αν δεν μας αρέσει το κοκκοράκι, μπορούμε πάντα να το τιθασεύσουμε.

4. Η υπέροχη Jennifer Lawrence λανσάρει καλοχτενισμένα, φορμαρισμένα μαλλιά, πιασμένα πίσω, χωρίς τουφάκια και παιχνίδια στο πρόσωπο, για να φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Δηλαδή; Χτενίζουμε τα μαλλιά, τα ισιώνουμε ή τα δουλεύουμε σε χαλαρές μπούκλες, και ύστερα τα μαζεύουμε χαλαρά κότσο.

5. Και η Cameron Diaz μας προτείνει μια κοτσίδα, όχι γαλλική, ούτε ψαροκόκκαλο, αλλά φανταστείτε ότι έχουμε όλα τα μαλλιά κάτω, και πιάνουμε το τελείωμα μόνο, σε μια όμορφη κοτσίδα. Άρα μακριά μαλλιά ή λίγο πιο κάτω από τους ώμους, με μια κοτσίδα που ξεπροβάλλει, κάπου εκεί ανάμεσα. Αυτό λέω να το δοκιμάσω σήμερα. Γιατί πού να τρέχω στη θάλασσα για να πετύχω το μαλλί της Gisele; 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr