Κλωνοποιημένη μόδα για μαμάδες και κόρες

moda-mamades-kores5
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μαμάδες και κόρες που ντύνονται το ίδιο. Το είχαμε δει στο παρελθόν, τώρα το ξαναβλέπουμε σε πολλαπλά αντίτυπα, από πολυφωτογραφημένες μητέρες που κρατάνε από το χέρι εξίσου φωτογενείς κλώνους τους. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Μινιατούρες με στρας
Δεν θα τις κρίνουμε αρνητικά. Είναι κι αυτή μια τάση της εποχής. Αντί να βλέπουμε έφηβες με τις μαμάδες που ανταλάσσουν τζιν και τι-σερτ με φράσεις που εμπνέουν, τώρα έχουμε βαρεθεί να παρατηρούμε μινιατούρες με παγιέτες, στρας και λάμψη.

Σιθρού μωρά
Το θέμα είναι αν θα τις μιμηθούμε και αν τα παιδιά μας, αργότερα, όταν θα βλέπουν τις εικόνες, θα γελάνε ή θα κλαίνε. Γιατί η κόρη της Kim Kardashian δεν μπορεί στην ηλικία που είναι να έχει άποψη αν θέλει να κυκλοφορεί με τη μαμά της με ασημένια παγιέτα στα μανίκια, στο φόρεμα της και παντού. Πάλι καλά που φόρεσε μαύρα πάνινα παπούτσια και όχι ψηλοτάκουνες γόβες… Γιατί έχουν φωτογραφηθεί και στα μαύρα, με απόλυτη διαφάνεια, δαντέλα και σιθρού, ακόμη και το μωρό στην αγκαλιά… 

Ψηλά τακούνια
Το είχαμε δει κι αυτό, λίγα χρόνια πριν, με την κόρη της Κatie Holmes και του Tom Cruise, Suri. Ευτυχώς σήμερα βλέπουμε τη μαμά και την κόρη, να ντύνονται και πάλι ασορτί, με ανθισμένα εμπριμέ, ευτυχώς όχι πανομοιότυπα. Απλώς στο ίδιο στιλ. Ή ασπρόμαυρα. Χωρίς στιλέτο. 

Μαμάδες-υπερπαραγωγή 
Τι κάνεις όταν η μαμά σου είναι υπερπαραγωγή από μόνη της; Η Beyonce εμφανίζεται με φόρεμα με διαφάνεια, στρας, φτερά και πούπουλα και διαμάντια και η κόρη της, Blue Ivy, δεν μπορεί παρά να φορέσει τιάρα στα μαλλιά, φόρεμα με τούλι, ουρά, λαμέ αντανακλάσεις… Τις έχουμε δει και με φόντο τον Πύργο του Αϊφελ, σαν διαφήμιση του οίκου Gucci, με το ίδιο ακριβώς φόρεμα, γαλάζιο, με φούξια και κίτρινα τριαντάφυλλα…Αυτό μάλλον είναι πιο χαριτωμένο. Και πρακτικό. Γιατί αποκλείεται να χάσεις ή να μπερδέψεις μαμά και κόρη μέσα στο πλήθος. Ιδανικό για μια τουριστική εξόρμηση.

Και όταν μεγαλώνουν; Έχουμε δει φωτογραφίες της Heidi Klum και της μητέρας της, Εrna, και βλέπουμε να φορούν και οι δύο μαύρο μπουφάν, γυαλιά ηλίου και παντελόνι. Αυτές που είναι ίδιες, όμως, και ως στιλ, και ως ομορφιά, είναι η Demi Moore και η Rumer Willis, αν και εδώ ισχύει το κλισέ, πως δεν μοιάζουν σαν μαμά και κόρη αλλά σαν αδερφές.

Και η μόδα; Είναι κι αυτή μια άποψη. Εμείς παρατηρούμε και βλέπουμε τι μας αρέσει και τι όχι. Τι εξελίσσεται σε τάση και τι πεθαίνει γρήγορα. Η Madonna εμφανίστηκε με σταυρωτό κοστούμι με γραβάτα στην απονομή των βραβείων Grammy, συνοδεύοντας τον γιο της, David Banda, επειδή φορούσε κι εκείνος κοστούμι. Πάλι καλά. Αυτή είναι η αντιστροφή του ρόλου. Τι να πει και η κόρη της Κate Moss που κυκλοφορεί παντού με δερμάτινο τζάκετ περφέκτο σαν τη μούσα-μαμά-πρότυπο του στιλ; Ή η κόρη της Victoria και του David Βeckham που είναι πάντα ασορτί με την Queen Victoria; 'Ολα για τη μητέρα μου.

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr