Το 2017 προτιμά τις ξανθές

karlie-kloss
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αν πειραματίζεσαι με τα μαλλιά σου, έχεις δοκιμάσει όλες τις αποχρώσεις, από κόκκινο μέχρι μαύρο μπλε και από καστανό μέχρι ροζ, μήπως ήρθε η στιγμή να δεις και πως θα ήσουν (και) ξανθιά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μύθοι και πραγματικότητα

Λένε πως το ξανθό δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, πως καταστρέφει τα μαλλιά η βαφή, κυρίως αν είναι πολύ σκούρα η ρίζα… Και από την άλλη, μεγαλώνοντας το ξανθό ξεκουράζει, μοιάζει πιο νεανικό, πιο φωτεινό, είναι ιδανικό για να καλύπτει τις λευκές τρίχες, και να αποφεύγει κανείς την επίσκεψη στο κομμωτήριο κάθε 15 μέρες.

Αυτοπεποίθηση

Οπότε; Yπάρχει ιδανική λύση; Ξανθό χωρίς οξυζενέ και άλλες χημικές ουσίες; Σταρ όπως η Emily Blunt, η Karlie Kloss, η Μichelle Williams, που παίζουν και ανατρέπουν την εικόνα τους, μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδίστριες, λένε πως όλα έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση. Καμία απότομη αλλαγή, αλλά σταδιακή. 

Αγνώριστες

H Rihanna. Η Jennifer Lawrence. Η Εmma Stone. H Βeyonce. Η Jessica Biel. Αγνώριστες. Τις βλέπουμε πριν και μετά, και στις πιο σκοτεινές εκδοχές τους, είναι αυτομάτως και πιο χλωμές, πιο συνηθισμένες, πιο υποτονικές σίγουρα. 

Το πρώτο βήμα

Αρχίστε να ανοίγετε σιγά-σιγά το χρώμα των μαλλιών σας. Κάθε φορά και μισό τόνο. Και δείτε τη διαφορά με το δέρμα σας. Την αντίθεση με τα μάτια σας. Πόσο πιο χαρούμενη και φωτεινή δείχνετε στον καθρέφτη. Δοκιμάστε να αλλάξετε το μακιγιάζ σας. Τα χρώματα που φοράτε. Η ανανέωση έρχεται από μέσα μας. Κλισέ; Tώρα που θα γίνετε ξανθιά, τα κλισέ ακούγονται πιο χαριτωμένα. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr