«Έξυπνη» ντουλάπα σε εφτά κινήσεις

steni-mauri-fousta
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγές. Δεν πετάμε τίποτα, κρατάμε μόνο όσα χρειαζόμαστε. Ανακυκλώνουμε δημιουργικά, προσθέτουμε κάποια δανεικά από φίλες, αγοράζουμε στις εκπτώσεις ό,τι μας λείπει, πάντα με ενημέρωση και διάθεση για ανανέωση μέσα από την αποκωδικοποίηση του στιλ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Τρία παντελόνια είναι υπεραρκετά. Τρία που να μας ταιριάζουν, τόσο ως ύφος, όσο και ως εφαρμογή. Μαύρο, γκρι ή μπλε. Βελούδο ή κοτλέ. Πάντα με ζώνη για να τονίζουμε τη μέση μας και να αλλάζουμε τη γραμμή. 

2. Πουκάμισα. Ιδανικά, σε ανδρική γραμμή. Σε κλασικό λευκό ή μπλε. Μια μαύρη μπλούζα με λίγη διαφάνεια μπορεί να γίνει η απόλυτη στολή, μαζί με ένα παντελόνι που κολακεύει τις καμπύλες μας. Κι ένα φωτεινό αξεσουάρ. 

3. Μια ζακέτα. Ρομαντική, παλιομοδίτικη, με κουμπάκια. Ρετρό, τόσο όσο. Μπορούμε πάντα να αλλάξούμε την παλιά μας ζακέτα, με περίεργα, μικροσκοπικά, εκκεντρικά κουμπιά-κοσμήματα. 

4. Κολακευτικά τι-σερτ. Από οργανικό βαμβάκι, φιλικά προς το περιβάλλον και το δέρμα μας, σε γήινες αποχρώσεις αλλά και πιο έντονες, ιδανικά ανοιχτά στη λαιμόκοψη. Αν βρούμε την απόχρωση που μας ταιριάζει, χακί ή φούξια, μένουμε εκεί. 

5. Βραδινά τοπ. Ναι, ταιριάζουν ακόμη και με τζιν.  Σατέν, βελούδο, με κρόσσια, τα έχουμε δει όλα. Και τώρα με τις εκπτώσεις μπορούμε να πετύχουμε κάτι εξαιρετικά φορτωμένο, και να το αποκτήσουμε για τις «δύσκολες» νύχτες (και μέρες) που έρχονται. 

6. Φούστες. Τουλάχιστον δύο: μία για το πρωί, μία για το βράδυ. Σε ίσια γραμμή ή σε γραμμή Α. Και φυσικά, ετερόκλητα σακάκια, σε στιλ μπλέιζερ, μεσάτα, κλασικά, ιππασίας, με απρόσμενα μπαλώματα στους αγκώνες. Κι ένα σε στιλ σμόκιν. Δεν υπάρχει ωραιότερο ντύσιμο από ένα στενό τζιν με μαύρο σακάκι και κλασικές, ψηλοτάκουνες, μαύρες γόβες. 

7. Φορέματα. Νεορομαντικά, ανθισμένα, με πουά ή μονόχρωμα. Ο νέος τρόπος να τα φοράμε; Με τζιν. Οι σχεδιαστές μας το προτείνουν για το καλοκαίρι του 2017, κι εγώ που δεν φοράω ποτέ καλσόν, λέω να αρχίσω ήδη να το δοκιμάζω. Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων σε νέες περιπέτειες στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι...

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr