Το πρετ-α-πορτέ του αληθινού χειμώνα

palto-gia-to-kruo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Σταρ και κρύο. Τι μπορούμε να μάθουμε από τις εμφανίσεις των αναγνωρίσιμων προσώπων του πλανήτη για να το υιοθετήσουμε κι εμείς στο βαρομετρικό χαμηλό; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μόδα στα λευκά
Tραγουδώντας στη βροχή. Χιονοπόλεμος. Γάντια, κασκόλ, σκούφος, παλτό, μπότες, γούνες, και γυαλιά ηλίου. Φορεμένα όλα μαζί. Το φερμουάρ μέχρι ψηλά. Μήπως δεν είναι αυτή η λύση; Να ντυνόμαστε σαν χιονάνθρωποι; Μπορεί να είναι προτιμότερο να ντυνόμαστε σαν κρεμμύδια, με πολλά ρούχα, το ένα πάνω από το άλλο, και όταν μπαίνουμε σε χώρο με ζέστη, να τα βγάζουμε ένα-ένα. 

Και οι σταρ; 
H Kim Kardashian West, για παράδειγμα, δεν φοράει ποτέ πολλά. Διάφανο λευκό φόρεμα, μάξι, με κοντή, λευκή μαύρη γούνα και τα μαλλιά για να την ζεσταίνουν. Και μοιάζει σούπερ χαρούμενη με τον εαυτό της. Η Gigi Hadid πάλι, μας προτείνει να φοράμε λευκό πουκάμισο με ξεβαμένο τζιν, μια σούπερ ζεστή ζακέτα με χρώματα και πάνινα δετά παπούτσια. 

Ο καθένας με τον πόνο του
Η Jennifer Lopez έχει δικό της στιλ. Τι θα λέγατε για τζιν με μακρύ παλτό με κομμάτια γούνας και σουέντ μποτάκια με κρόσσια; Μην χαίρεστε. Το παλτό είναι αμάνικο, άρα τα χέρια είναι εκτεθιμένα στο κρύο, γιατί και η μπλούζα από μέσα είναι αμάνικη. Φοράει όμως και καμηλό παλτό με γούνα και ζώνη στη μέση. Τη μέρα. Γιατί τη νύχτα τα πολλά ρούχα είναι περιττά. 

Χωρίς φτερά
O Drake και η Kendall Jenner προτιμούν τα πούπουλα χωρίς τα φτερά. Ο Drake μπλε σκούρο με ασημένιο φερμουάρ και μαύρη κουκούλα από γούνα, ασορτί με το μούσι. Αν δεν θέλεις να περνάς απαρατήρητος, η μικρή Kardashian, η Kendall Jenner, φοράει χρυσό πουπουλένιο μπουφάν με δερμάτινο παντελόνι και σκύβει το κεφάλι με μαύρα γυαλιά και μεταξωτό μαντήλι δεμένο σε στιλ αεροσυνοδού. Για να τραβάει ακόμη περισσότερο την προσοχή. 

Tι αντιπροτείνουμε; 
Mια οικολογική γούνα, δηλαδή, ψεύτικη. Ένα υπερμεγέθες πράσινο παλτό. Ένα παπλωματένιο σακάκι με ζώνη, για να αποφύγουμε τον όγκο που δημιουργεί. Ένα πελώριο μαύρο ζιβάγκο. Σε φόρεμα. Με ψηλές μπότες. Τζιν με γούνα, ιδανικά ψεύτικη και πιο διασκεδαστική. Φλούο. Δερμάτινο παντελόνι με μαύρο παλτό και ένα υπέροχο πλεκτό κασκόλ στον λαιμό. Με μπότες με εσωτερική επένδυση. Μαλλιά κάτω. Χαμόγελο. Και γάντια, για να μην έχει παράπονο και η Melania… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr