Οι 9 συνήθειες που χαρίζουν ομορφιά

oi-9-sunitheies-pou-xarizoun-omorfia-sunitheies-pou-xarizoun-omorfia

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΜΑΙΟΥ 2012

Το click@Life σας προτείνει 9 συμβουλές που αν σας γίνουν συνήθεια, θα δείτε μια αισθητή βελτίωση στην εμφάνισή σας σε δύο εβδομάδες.

Η επιθυμία μας να δείχνουμε όμορφοι, χαρακτηρίζει τη φύση μας και αποτελεί καθημερινή προσπάθεια για τους περισσότερους από εμάς, ενώ συνδέεται και με την υγεία και την επιτυχία μας. Φυσικά, υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να επιτύχουμε το στόχο μας.

Εμείς σας προτείνουμε 9 συμβουλές που αν σας γίνουν συνήθεια, θα δείτε μια αισθητή βελτίωση στην εμφάνισή σας σε δύο εβδομάδες…

Κάντε γυμναστική

Ο Νο 1 τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας είναι η άσκηση. Αν βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας, θα επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης και θα εξασφαλίσετε καλύτερη επιδερμίδα, ενώ η διάθεσή σας θα βελτιωθεί. Η γυμναστική ενισχύσει επίσης την κυκλοφορία σας και έτσι θα έχετε καθαρό και λαμπερό δέρμα.

Πίνετε πολύ νερό

Το να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, σας κρατά υγιείς και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Πίνετε νερό σιγά-σιγά, ώστε να δίνετε χρόνο στο σώμα σας να το απορροφήσει. Επιπλέον, περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ. Πρόκειται για δύο διουρητικές ουσίες, που αναγκάζουν το σώμα σας να απελευθερώνει υγρά και κατ’ επέκταση οδηγούν σε ξηρό δέρμα και πιο ορατές ρυτίδες.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα

Οι 7-9 ώρες που θα πρέπει να κοιμάστε κάθε μέρα, είναι αυτές που θα ξεκουράσουν το σώμα σας και θα το κάνουν να ανακτήσει δυνάμεις. Αν δεν κοιμάστε αρκετά και ποιοτικά, ο οργανισμός σας δε θα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και τα σημάδια της στέρησης ύπνου θα αρχίσουν να εμφανίζονται πρώτα στο πρόσωπό σας. Ο επαρκής ύπνος αντίθετα, θα σας κάνει να νιώθετε ανανεωμένοι και σε εγρήγορση και θα μειώσει τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους στα μάτια σας.

Αποφύγετε τη ζάχαρη και τους απλούς υδατάνθρακες

Μια διατροφή πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και υγιεινά λίπη, θα μειώσει το φούσκωμα στην κοιλιά σας, αλλά και στο πρόσωπό σας. Επίσης, αποφύγετε όσο μπορείτε τη ζάχαρη και τους απλούς υδατάνθρακες που μπορεί να δημιουργήσουν ακμή ή άλλα προβλήματα στο δέρμα, όπως και το πρόχειρο φαγητό έξω.

Καθαρίστε, ενυδατώστε και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας κάθε πρωί

Η βασική καθημερινή φροντίδα του προσώπου σας, είναι απολύτως απαραίτητη για τη βελτίωση της εμφάνισής σας. Ξεκινήστε με ένα ήπιο καθαριστικό, συνεχίστε με –έως δύο με τρεις φορές την εβδομάδα- ένα απολεπιστικό για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας και απλώνετε μια ενυδατική κρέμα για να αναπληρώσετε τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σας και να αποτρέψετε τη γρήγορη γήρανση. Τέλος, προστατεύετε τα χείλη σας με ένα αντηλιακό προϊόν, κάθε πρωί.

Πηγαίνετε τακτικά στο κομμωτήριο και φροντίζετε τα μαλλιά σας

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες –αλλά και για τους άνδρες- τα μαλλιά αποτελούν σημαντικό στοιχείο μιας καλής εμφάνισης, γι’ αυτό θα πρέπει να τα φροντίζουμε. Κάντε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα και καθαρίζετε την ψαλίδα μια φορά τον μήνα και αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα και σε συνεχόμενο ήλιο, χωρίς να έχετε εφαρμόσει κάποιο αντηλιακό προϊόν.

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα κάθε μέρα και κάντε λεύκανση αν χρειάζεται

Για ένα πιο ελκυστικό χαμόγελο, τίποτα δεν είναι καλύτερο από την τακτική χρήση οδοντικού νήματος, που μας απαλλάσσει από κάθε αντιαισθητική συσσώρευση τροφών ανάμεσα στα δόντια. Επίσης καλό είναι, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το χρώμα των δοντιών σας (ιδιαίτερα αν καπνίζετε και πίνετε συχνά καφέ), να κάνετε λεύκανση. Απλά φροντίστε να μην εφαρμόζετε την ειδική αλοιφή πολύ συχνά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξετε ευαίσθητα ούλα. Για μία εβδομάδα μετά την λεύκανση, αποφύγετε την κατανάλωση προϊόντων που θα μπορούσαν να λεκιάσουν τα δόντια σας, όπως το κόκκινο κρασί, ο καφές και η σάλτσα σόγιας.

Μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν πάνω από μια φορά την ημέρα

Ιδανικά, δεν θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας περισσότερο από μερικές φορές την εβδομάδα, καθώς η συχνή χρήση σαμπουάν, μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σας τα φυσικά έλαιά τους, κάνοντάς τα θαμπά και εύθραυστα. Αν πάντως κάνετε τακτικά γυμναστική και αναγκάζεστε να πλένεστε συχνά, φροντίστε να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για συχνό λούσιμο.

Αλλάζετε τακτικά τα σεντόνια σας

Οι βρώμικες μαξιλαροθήκες είναι ένας από τους κύριους λόγους που προκαλούν ερεθισμό στην επιδερμίδα, γι’ αυτό φροντίστε να αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας. Επιπλέον, τα κατάλοιπα από το μακιγιάζ και τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιούν κυρίως οι γυναίκες, μπορεί να μένουν στα σεντόνια και να τα κάνουν εστία μικροβίων για το πρόσωπό σας.