Έργα τέχνης για λίγες

chanel-kathreftes
ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

To Παρίσι φιλοξένησε τις επιδείξεις υψηλής ραπτικής. Mόδα για πριγκίπισσες με θρόνο ή δανεικό στέμμα, παραστάσεις υπερπαραγωγές με φαντασία, γούνα, μετάξι και πούπουλα. Some like it haute. της Σάντυς Τσαντάκη

Couture Club

Στην πρώτη σειρά παίρνεις μια πρώτη γεύση. Πολυτέλεια και ψεύτικα χαμόγελα. Παραμυθένια φορέματα που απαιτούν μήνες για να κεντηθούν, πατρόν υψηλών προδιαγραφών, πολύτιμα πετράδια και μουσελίνα. 

Haute la-la

Ποιό είναι το σενάριο για το καλοκαίρι του 2017; Θα έχει χάπι-εντ το παραμύθι; Ήταν η επίσημη πρώτη για την αναβίωση του ιστορικού οίκου Schiaparelli. Η Maria Grazia Ghiuri παρουσίασε για πρώτη φορά την ματιά της στην κουτύρ στο σόου του Christian Dior (διαφορετικές αναγνώσεις του μαύρου, του λευκού, του κόκκινου). 

Με τουρμπάνι

Σε μια περίοδο αλλαγών όλα είναι στο πρόγραμμα. Ειδικά οι θεατρινισμοί και οι εκκεντρικότητες. Αλλά πλέον η υψηλή ραπτική φοριέται κιόλας.  Κάτι που φάνηκε στις επιδείξεις των οίκων Chanel (ταγέρ και καπέλα), Armani Prive, Vetements, Maison Margiela (με τον John Galliano να αποδομεί το μαύρο και το κόκκινο), Jean Paul Gaultier  (κοστούμια και τουρμπάνι) και Valentino (μάξι φορέματα και λάιμ αποχρώσεις). 

Και ελληνικός αέρας

Στις πιο ξεχωριστές στιγμές, η δική μας «Celia Kritharioti», με ελληνικό άρωμα και δαντέλα, ασημένιες αντανακλάσεις, ντεκολτέ, τούλι, φορέματα με έναν ώμο, υπερμεγέθεις φιόγκους, διαφάνειες, φορέματα για την απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ. 

Ακριβό γούστο

Όπως έχει πει και ο Karl Lagerfeld: «Οι ακριβές γυναίκες έχουν ακριβό γούστο, ακριβό σώμα και ακριβές ιδιοτροπίες.» Και γνωρίζουν καλά πως πριν από την πρώτη πρόβα δεν θα πρέπει να έχουν φάει τίποτα για (τουλάχιστον) ένα εικοσιτετράωρο. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr