Υψηλή ομορφιά με... φαβορίτες

xrusa-asteria-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η υψηλή ραπτική δεν αποκαλύπτει μόνο παραμυθένιες ιστορίες. Αν απομονώσουμε τα πρόσωπα των μοντέλων, θα δούμε προτάσεις των τοπ μακιγιέρ και κομμωτών για το καλοκαίρι που έρχεται, αυτή τη φορά, όχι μόνο στην πασαρέλα. της Σάντυς Τσαντάκη

Xαμηλοί τόνοι

Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα ρούχα που κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο Παρίσι, και λιγότερο στο Μιλάνο, και η διάθεση των σχεδιαστών είναι να ρίξουν τους τόνους σε μακιγιάζ και κομμώσεις. Το παραμύθι χωρίς όνομα. 

Αποκωδικοποίηση τάσεων

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Που τελικά μπορεί να εξελιχτούν σε κανόνα, αν μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε σωστά αυτό ακριβώς που βλέπουμε. Τι είδαμε λοιπόν στις επιδείξεις υψηλής ραπτικής για το καλοκαίρι του 2017;

Και ...φαβορίτες

H διάσημη μακιγιέζ Pat McGrath για παράδειγμα έδωσε έμφαση στο φωτεινό δέρμα. Για να δούμε στο κοντινό φρέσκα πρόσωπο, καλογυαλισμένα, νεανικά, στο σόου του Valentino. Και τα μαλλιά που ετοίμασε ο Guido Palau; Χωρίστρα στη μέση με …έξτρα φαβορίτα δίπλα στα μακριά σκουλαρίκια.

H Bασίλισσα του Πάγου

Στους πάντα εκκεντρικούς Viktor&Rolf τα μάτια σχεδιάστηκαν με ασημένιο και χρυσό ανάγλυφο μολύβι και σκιά, δίνοντας μια τρισδιάστατη διάσταση. Αυτό μάλλον θα το υιοθετήσουμε αποκλειστικά στις Απόκριες, για να ντυθούμε Barbarella, πρωταγωνίστρια στην Οδύσσεια του Διαστήματος ή Βασίλισσα του Πάγου. Μπορούμε να μιμηθούμε πάντα τα μακριά ίσια μαλλιά με κίνηση, χτενισμένα σε σκάλες, σαν της γοργόνας.

Sixties ξανά

Στην επίδειξη του Elie Saab τα κορίτσια είχαν κάτι από δεκαετία του 60, με έντονο μαύρο άιλάινερ και υπέροχες φαρδιές κορδέλες στα μαλλιά. Από σατέν. Ροδαλά μάγουλα και υπέροχες χρυσές στέκες-κοσμήματα με σκουλαρίκια και κεντημένα φορέματα για την απόλυτη υπερβολή.

Ασήμωσε με

Στη συλλογή Armani Prive σκιά στο χρώμα του κοραλιού  απλώθηκε στο μισό σχεδόν πρόσωπο, σε μάτια, μέσα κι έξω, και μάγουλα. Όσο για τον οίκο Chanel, που κυριάρχησε η ασημένια απόχρωση, τα μάτια φωτίστηκαν με ασημένιο glitter ή πιο σωστά τα μήλα του προσώπου και τα μαλλιά έγιναν χωρίστρα στο πλάι, κολλημένα πίσω, χαμηλά. Τίποτα ιδιαίτερα πρωτότυπο. Ή που θα θέλαμε να υιοθετήσουμε για μια ξεχωριστή, βραδινή εμφάνιση. 

Αστέρι μου

Η πιο φωτογενής τάση της κουτύρ για αυτή την εποχή; Η πρόταση του Peter Philips για τον Christian Dior  με χρυσά, μεταλλικά αστέρια, σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, κάτω από τα μάτια. Δεν έβαλε μάσκαρα στα μοντέλα και άφησε το δέρμα χλωμό για να λάμψουν τα αστέρια. Να τι θα ντυθώ τις Απόκριες. Το πιο λαμπρό αστέρι… Α και Frida Kahlo αφού πολλά μοντέλα εμφανίστηκαν στην ίδια επίδειξη με ανθισμένα στεφάνια από τον Stephen Jones. Ανθισμένες μανόλιες… Ή όταν η Frida φόρεσε Dior. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr