To βιβλίο της ζούγκλας σπίτι μας

zougkla-sto-spiti
ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσει το άνιμαλ-πριντ. Να το βλέπουμε, να το φοράμε, να το υιοθετούμε με κάθε ευκαιρία. Λεοπάρ, αποχρώσεις της ζέμπρας, τιγρέ… Και τώρα που το άνιμαλ-πριντ γίνεται τάση στη διακόσμηση του σπιτιού, ευκαιρία να ταξιδέψουμε πέρα από την Αφρική. Με πέντε ενδιάμεσους σταθμούς. της Σάντυς Τσαντάκη

1. Άνιμαλ-πριντ μαξιλάρια. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να δώσετε μια έθνικ διάσταση σε έναν μίνιμαλ καναπέ σε γαλάζια απόχρωση; Αν σας τρομάζουν οι ρίγες και οι βούλες, ξεκινήστε διακριτικά. Με δύο μαξιλάρια. Και βλέπετε. Αν τα αγκαλιάζετε πιο συχνά από τα υπόλοιπα, είστε μάλλον έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

2. Out of Africa. Όσο φορτωμένο κι αν είναι ένα σπίτι, με αντικείμενα, θησαυρούς, μικρές, ένοχες απολαύσεις από διάφορα ταξίδια, ένα χαλί σε γήινες αποχρώσεις με αναφορές στο Βιβλίο της Ζούγκλας δίνει αυτομάτως την ατμόσφαιρα που θέλουμε, νύχτα και μέρα.

3. Στην τραπεζαρία. Έχετε βαρεθεί τις καρέκλες μετά από τόσα χρόνια, αλλά δεν θέλετε και να τις αποχωριστείτε. Γιατί δεν αγοράζετε ύφασμα εμπνευσμένο από την ταινία Γατόπαρδος για να αλλάξετε το στιλ τους; Όσο πιο διακριτικά υποτονικό, τόσο πιο διαχρονικό το αποτέλεσμα.

4. Africa Queen. Αν δεν είμαστε σίγουροι για τον πειραματισμό, μπορούμε πάντα να δούμε τι κάνει μια σχεδιάστια μόδας που ξέρει πως να επεξεργάζεται διαφορετικά εμπριμέ, χωρίς να τα φοβάται. Η Diane von Furstenberg παίζει με ασπρόμαυρες ρίγες, και καφέ βούλες, στο σαλόνι του σπιτιού της, στο γραφείο της και στο ατελιέ της, στη ζωή της εντός και εκτός. Το μυστικό; H συμφιλίωση με έντονες αποχρώσεις. 

5. Σαφάρι. Μια πρωτότυπη λύση είναι να αναζητήσετε έναν καθρέφτη με ζεμπρέ μοτίβο για περίγραμμα ή ακόμη καλύτερα να επιδιώξετε να τον φτιάξετε. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν βγαίνουμε για σαφάρι στην πόλη. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr