Όταν η μόδα βιάζεται να αλλάξει εποχή...

prada-prefall-17
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Στη μόδα δεν υπάρχει λογική. Οι σχεδιαστές οραματίζονται τις νέες τους συλλογές για το καλοκαίρι όταν χιονίζει, και τα μοντέλα φωτογραφίζονται στα βράχια με μαγιό όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει. Μήπως είναι η στιγμή να μάθουμε τις 5 επικρατέστερες τάσεις για το επόμενο φθινόπωρο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Κιτς εμπριμέ. Η Miuccia Prada, όπως πάντα, σχεδίασε τα πιο εκκεντρικά, σούπερ κιτς, αλλά και εντυπωσιακά μοτίβα, με λουλούδια εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 70. Φορέματα, παλτό, ακόμη και παντελόνες με σακάκια σαν πιτζάμες. Σκεφτείτε γεωμετρικές αντανακλάσεις σε κλασικά πατρόν, ακόμη και ζωάκια ή καρτούν. Μια ρετρό παλέτα με γήινες αποχρώσεις που μυρίζουν φθινόπωρο. 

2. Υπερμεγέθη παντελόνια. Να και κάτι καινούργιο. Κάτι ανάμεσα σε παντελόνι μπάγκι, δανεικό από τη δεκαετία του 80, παντελόνι καμπάνα από τα σέβεντις και για να προσθέσουμε κάτι από το σήμερα, ας υποδεχτούμε ένα παντελόνι που είναι στενό στη μέση, συνήθως με λάστιχο, και αμέσως μετά αρχίζει να φαρδαίνει. 

3. Πολυχρηστική στολή. Θα πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμες. Πάντα σε εγρήγορση. Με παλτό, σακάκια, ολόσωμες φόρμες, με τσέπες στο στήθος, τσέπες στο πλάι, τσέπες παντού. Μιλιτέρ, χακί, μπεζ, μια ανδροπρεπής τάση που μας πηγαίνει πολύ από τον οίκο Chloe, τον oίκο Versace και μια νέα είσοδο από τη Νέα Υόρκη, τον Adam Lippes. 

4. Ράψτο…μόνη σου. Οι χειροποίητες δημιουργίες (που κοστίζουν μια περιουσία) είναι ξανά της μόδας. Κεντήματα, πλέξιμο, μωσαϊκά από διαφορετικά υφάσματα και τεχνοτροπίες. Από τον Gucci στον Valentino και από εκεί στον Dior. Κροσέ, απλικέ, σταυροβελονιά, με αγάπη από τη δεκαετία του 70. Ανοίξτε σεντούκια της γιαγιάς ή της μαμάς και ράψτε σεμεδάκια στο τζιν σακάκι σας. 

5. Φορέματα μέχρι το πάτωμα. Τίποτα σέξι, αποκαλυπτικό, διάφανο. Υπερμεγέθη φουστάνια, σε στιλ Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, με ένταση και ενδιαφέροντα μοτίβα, κυρίως με λουλούδια και ρομαντική διάθεση, Τίποτα μαύρο. Σκεφτείτε πουά, ανθισμένα τοπία, σατέν, κι όταν θέλετε να εμπνευστείτε, αναζητήστε τις συλλογές των Preen και Altuzarra. Μαλλιά πιασμένα, μακριά σκουλαρίκια, διακριτικό μακιγιάζ, και το φθινόπωρο του 2017 είναι ήδη εδώ… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr