Ενισχύστε το μεταβολισμό σας σε 1 λεπτό

enisxuste-to-metabolismo-sas-se-1-lepto-lepto

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2012

Σίγουρα γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε γρήγορο μεταβολισμό για να μπορείτε να καίτε καλύτερα και περισσότερο λίπος. Ένα λεπτό αρκεί για να πάρετε τις παρακάτω αποφάσεις...

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μετατρέψτε το σώμα σας σε μια «μηχανή» καύσης λίπους.

Πιο λεπτοί σε λίγα λεπτά

Αν θέλετε να κάνετε το μεταβολισμό σας να «τρέχει» με χίλια, εφαρμόστε μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα σας για να μπορέσετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, να κάψετε θερμίδες και να αυξήσετε την καύση του λίπους. Ενισχύστε το μεταβολισμό σας σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα με τις 13 παρακάτω αποτελεσματικές στρατηγικές.

Τρώτε πρωινό

Όπως κι αν είναι το πρόγραμμά σας, μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό. Ένα πρωινό γεύμα σας κρατά από μεσημεριανές υπερβολές και ενισχύει την καύση λίπους έως και 10%. Και φυσικά δεν χρειάζεται να είναι γκουρμέ για να είναι αποτελεσματικό. Μια κούπα γιαούρτι με λίγα λιπαρά και με φρέσκα φρούτα ή μια φέτα τοστ ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο, μπορούν να κάνουν… θαύματα.

Γεμίστε με νερό το ποτήρι σας

… και να θυμάστε να πίνετε συχνά. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, διαπίστωσαν ότι ακόμη και λίγη αφυδάτωση, μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας κατά 2 με 3%, οπότε είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σηκωθείτε

Σηκωθείτε όρθιοι όταν μιλάτε στο τηλέφωνο ή κάνετε άλλες δουλειές, λένε οι ειδικοί. Καίτε περίπου 25% περισσότερες θερμίδες όταν είστε όρθιοι από ό, τι όταν κάθεστε.

Γυμναστική παντού

Περιμένετε στην ουρά για το ταμείο, στην τράπεζα ή στο super market; Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας, κρατώντας στα χέρια σας τις σακούλες και κάνοντας ασκήσεις σα να ήταν βάρη. Στο super market επίσης, προτιμήστε να παίρνετε καλάθι που θα το κουβαλάτε με τα χέρια, παρά καροτσάκι. Όσο περισσότερους μυς έχετε, τόσο πιο πολύ θα ενισχύετε το μεταβολισμό σας.

Φυτικές ίνες

Ξέρουμε, προτιμάτε τα πατατάκια από τα καρότα, αλλά όταν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των δύο, για το σάντουίτς σας, επιλέξτε τα καρότα. Όχι μόνο έχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά επίσης θα σας προσφέρουν πολύτιμες φυτικές ίνες. Η έρευνα έχει δείξει ότι το σώμα καίει 30% περισσότερες θερμίδες για να διασπάσει τις ίνες, σε σύγκριση με άλλες θρεπτικές ουσίες.

Επιλέξτε έξυπνα

Όταν λαχταράτε ένα σακουλάκι πατατάκια, προτιμήστε τα ποπ κορν. Θα εκπληρώσουν την ανάγκη σας για κάτι αλμυρό, αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες (160 θερμίδες για 12 τσιπς, έναντι 93 θερμίδες για 3 φλιτζάνια ποπ κορν). Επιπλέον, μια μερίδα ποπ κορν, περιέχει τριπλό ποσοστό ινών από τα πατατάκια και έχει αντιοξειδωτικά.

Σαλάτα με μπρόκολο

Κάτι ήξερε η μαμά σας που σας πίεζε να τρώτε λαχανικά. Συγκεκριμένα, μισό φλιτζάνι μπρόκολο, περιέχει 84% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε βιταμίνη C και τα χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν το μεταβολισμό μας κατά 25%.

Πάρτε… ένα χάπι

Πάρτε ένα χάπι με ιχθυέλαιο κάθε πρωί. Αυστραλοί ερευνητές βρήκαν αύξηση στα ένζυμα που καίνε το λίπος, σε άτομα που λάμβαναν συμπληρώματα ω-3.

Μπαχαρικά

Αντικαταστήσετε το αλάτι με καυτερά και πικάντικα καρυκεύματα όπως το πιπέρι καγιέν, που επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Γεμίστε ενέργεια

Κάψτε λίπος πίνοντας καφέ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι δύο φλιτζάνια καφέ με καφεΐνη θα μπορούσε να αυξήσει το μεταβολισμό σας κατά 16% σε σύγκριση με τις ποικιλίες καφέ χωρίς καφεΐνη.

Προσθέστε παγάκια

Το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες με τα παγωμένα ποτά από ό,τι με εκείνα σε θερμοκρασία δωματίου, πιθανότατα επειδή προσπαθεί να τα ζεστάνει. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο μεταβολισμός ενισχύεται έως και 30% όταν πίνουμε ένα κρύο ποτήρι νερό.

Διαβάστε τις ετικέτες

Τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων στο αίμα τους, είναι πιο πιθανό να έχουν αργό μεταβολισμό, αναφέρουν Καναδοί ερευνητές.