Πώς ετοιμάζουμε ένα δείπνο, μόνο για κορίτσια, χωρίς καρδιές;

koritsia-gelio-asteia-files-karo-poukamisa
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θέλουμε να οργανώσουμε ένα δείπνο με φίλες αλλά δεν ξέρουμε πότε. Μήπως να καλέσουμε όλα τα κορίτσια, μικρά και μεγάλα, χωρίς σύντροφο, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; της Σάντυς Τσαντάκη

Aυστηρά για κορίτσια

Η πρόσκληση θα είναι συγκεκριμένη. Φορέστε ό,τι θέλετε, κι ελάτε να ακούσουμε μουσική, να φάμε, να πιούμε, να τα πούμε… Όπως κάνουν τα κορίτσια μεταξύ τους… Και δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για να ντυθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, ανάμεσα σε κεριά και ροδοπέταλα με ρομαντική διάθεση. Και αισοδοξία κυρίως. Κόντρα στην εποχή. Κόντρα στην υπερβολή. Και το κιτς περιτύλιγμα.

Art de la Table

Τίποτα επίσημο. Φρέσκα λουλούδια στο βάζο. Αποφασίστε από πριν ποια θα είναι η χρωματική παλέτα για το τραπέζι. Ύστερα όλα θα γίνουν μόνα τους με έναν μαγικό τρόπο. Αν θέλετε να παίξετε με παστέλ αποχρώσεις, θα ηρεμήσει και το μάτι σας. Και μετά μπορείτε να δώσετε ένταση στις λεπτομέρειες. 

Rouge Noir

Αντισταθείτε στο αυτονόητο. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις κόκκινες πετσέτες, τα κόκκινα ποτήρια, το κόκκινο τραπεζομάντηλο… Εκτός κι αν θέλουμε να είμαστε σούπερ κιτς και να το διασκεδάσουμε (ή να το διακωμωδήσουμε) μέχρι τέλους. 

Αντιπερισπασμός

Αν θέλουμε να επενδύσουμε σε κάτι κόκκινο, μπορούμε να γεμίσουμε ένα μπολ με κόκκινα φρούτα. Της εποχής. Φρέσκα και λαχταριστά. Το αποτέλεσμα θα θυμίζει ζωντανό έργο τέχνης. 

Tελευταίες λεπτομέρειες

Μην ξεχάσετε τα ποτήρια της σαμπάνιας. Και μην προβληματιστείτε για το στρώσιμο. Αν είναι όμορφο το τραπέζι, ξύλινο ή γυάλινο, μπορείτε και να μην στρώσετε τίποτα. Παίξτε με ανόμοια σερβίτσια, ζωγραφισμένα στο χέρι, αν όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά, είναι σε αφαιρετικό στιλ. Μην ξεχάσετε να βάλετε στο κέντρο του τραπεζιού ένα μπολ με χαρτάκια για να γράψετε στόχους. Στο τέλος της βραδιάς, η καθεμία θα γράψει και θα τραβήξει στην τύχη μια φράση-κλειδί. Μέχρι την επόμενη χρονιά. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr