Πέντε τρόποι για να αγαπήσουμε ξανά τις αντίκες

monterno-saloni-paradosiaka-epipla
ΤΡΙΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Όλοι αγαπάμε τα παλιά αντικείμενα, κι ας μην το δείχνουμε πάντα. Αν οι αντίκες μάς φαίνονται φορτωμένες ή αταίριαστες με την υπόλοιπη διακόσμηση, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε έξυπνες λύσεις, για να μοιάζουν πιο…καινούργιες από ποτέ. της Σάντυς Τσαντάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

1. Ντύστε τα παλιά έπιπλα με καινούργιο ύφασμα. Σεβαστείτε το ύφος τους αλλά βρείτε έναν τρόπο να τα ανανεώσετε. Πολυθρόνες, καναπέδες, καρέκλες…Τα νέα υλικά, οι απρόσμενες υφές, μαζί και αποχρώσεις, μπορούν να κάνουν θαύματα.

2. Παίξτε με σύγχρονες αντιθέσεις. Δηλαδή; Όταν έχουμε πολλές αντίκες στο σπίτι και είμαστε συναισθηματικά δεμένες με αυτές, μπορούμε να δημιουργήσουμε αντιθέσεις. Να φέρουμε το σήμερα στο χθες. Και να κρεμάσουμε ένα απόλυτα μοντέρνο έργο τέχνης, έναν πίνακα ζωγραφικής, δίπλα σε ένα έπιπλο που μαρτυρά αιώνες ζωής.

3. Επενδύστε σε έναν καθρέφτη αντίκα. Ιδανικά χρυσό, μεγάλο, πολυτελή, επιβλητικό που δεν θα αντανακλά μόνο φως αλλά θα δημιουργήσει και την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

4. Βάψτε έναν τοίχο. Μπλε βαθύ, σχεδόν μαύρο. Έτσι, αυτόματα, το ξύλο και οι χρυσαφένιες αποχρώσεις, μαζί με το χειροποίητο στοιχείο, θα πρωταγωνιστήσουν στον χώρο μας. Και θα μοιάζει σαν ένα έργο μέσα στο έργο, μια ολοζώντανη σκηνή σε εξέλιξη.

5. Και μην ξεχνάτε το πάτωμα. Ένα μοναδικό, χειροποίητο χαλί-θησαυρός, που μπορεί να έχουμε και να σνομπάρουμε ή να θέλουμε να αξιοποιήσουμε, θα δημιουργήσει μια άλλη διάσταση στη διακόσμηση του σπιτιού. Το μαγικό χαλί. Μήπως πετάει κιόλας; 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr