Όταν το άρωμα του ρόδου μάς φτιάχνει τη διάθεση

anthismena-stefania
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Οι εποχές αλλάζουν, ο Βιβάλντι επιμένει, όλα μοιάζουν έτοιμα για τη συνωμοσία των πρωταγωνιστών της βιομηχανίας ομορφιάς. Ροζ τσιχλόφουσκα, ροζ ροδοπέταλα, ροζ μάγουλα, και κυρίως, ροζ διάθεση με ασορτί περιτύλιγμα. της Σάντυς Τσαντάκη

Η ζωή μας ανθίζει (επιτέλους), η μόδα μας ανεβάζει με ανθισμένες μανόλιες, άγριες ορχιδέες, floral εικόνες, έστω και θολά ροδοπέταλα ή ξεθωριασμένα εμπριμέ. Και πώς αποτυπώνεται όλο αυτό στο μακιγιάζ; Τι μπορούμε να διδαχτούμε από τις εικόνες που βλέπουμε καθημερινά και πόσο επηρεάζει η μόδα της άνοιξης που πλησιάζει, το μακιγιάζ μας; 

Say it with flowers, αρκεί ό,τι έχετε να πείτε, να το πείτε δυνατά, με πελώρια λουλούδια. Στα μαλλιά αρχικά, με μπούκλες ή πάνω σε κοτσίδες. Tα μαλλιά είναι υγιή, γυαλίζουν, πιο φυσικά από ποτέ. Και τα λουλούδια, κίτρινα, φούξια, λευκά, ποτέ μαύρα, τοποθετούνται με μαεστρία, σε σημεία που φωτίζουν το πρόσωπο μας. Και ύστερα δοκιμάστε να γίνετε πιο ροζ, πιο γλυκιά, λιγότερο …ηλιοκαμένη. 

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Με τις ανθισμένες κομμώσεις και τα ροδαλά μάγουλα, ο νεορομαντισμός από ότι φαίνεται μας πηγαίνει πολύ. Κοπιάρετε ιδέες από τις επιδείξεις, σήμερα, χθες, αύριο. Roses are red! Προσοχή μόνο στα αγκάθια.

Από τη μια το μακιγιάζ γίνεται γλυκό σαν καραμέλα και από την άλλη τα πρόσωπα μας θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής μπαρόκ. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσουν τα νέα πρότυπα ομορφιάς, για όσο όμως κρατήσουν, μπορούμε να φοράμε χωρίς ενοχές κραγιόν με γεύση σοκολάτας, μάνγκο και λεμόνι… Ή έστω σε αποχρώσεις που μυρίζουν άνοιξη και καλοκαίρι μαζί. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr