Tι βαθμό παίρνει η Mary Katrantzou για το τελευταίο της σόου;

mary-katrantzou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Είναι Ελληνίδα, σχεδιάζει φορέματα που ξεχωρίζουν για τα εμπριμέ τους, κάθε φορά που παρουσιάζει τη συλλογή της οι κριτικοί την επιβραβεύουν. Και οι πελάτισσες της την ακολουθούν ό,τι κι αν κάνει. Πώς τα πήγε αυτή τη φορά η Μαίρη Κατράντζου στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου; της Σάντυς Τσαντάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Μακριά φορέματα σε αναπάντεχους χρωματικούς συνδιασμούς. Άλλη μπλούζα, άλλη φούστα, με μοτίβα που συγκρούονται για να συμφιλιωθούν. Η σχεδιάστρια δήλωσε πως ήθελε αυτή τη φορά να κάνει κάτι διαφορετικό και να φανεί τολμηρή. Ή τουλάχιστον πιο τολμηρή από άλλες φορές.

Όχι ότι δεν είναι. Η Mary Katrantzou έχει μάθει να πειραματίζεται και να κερδίζει το στοίχημα κάθε φορά. Δεν επαναλαμβάνεται, ούτε επαναπαύεται. 

Για τον ερχόμενο χειμώνα μας προτείνει λοιπόν να τολμήσουμε κι εμείς. Να μπερδέψουμε διαφορετικά στοιχεία μαζί. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο φιλμ νουάρ αποτέλεσμα, αφού εμπνεύστηκε από τις πιο ατμοσφαιρικές ταινίες του παρελθόντος, όχι για να δημιουργήσει κοστούμια, αλλά αληθινά ρούχα, για αληθινές γυναίκες, σε αληθινούς ρόλους.

Ηρωίδες με αυστηρές γραμμές και στενή σιλουέτα. Μαύρο, μπλε βαθύ σχεδόν μαύρο, μπορντό, μοβ, όλα σκοτωμένα και υποτονικά, όπως αρμόζει στις γυναίκες του σήμερα που ερμηνεύουν τόσο περίπλοκους ρόλους. 

Ποια ήταν η ταινία που την ενέπνευσε περισσότερο; Fantasia του Disney. Με αγάπη από το 1940. Και όσα χρώματα μπορούμε να θυμηθούμε, στο μπλέντερ των αναμνήσεων, με στέρεο ηχητικό εφέ… 

Kι επειδή της έχω πάρει και συνέντευξη, ο βαθμός που της αξίζει είναι υψηλός. Έχει μια σουρρεαλιστική ματιά η μόδα που φέρει την υπογραφή της και μας κάνει περήφανους στον κόσμο. Αξίζει πολλά κινηματογραφικά αστέρια. 

Τι μου είχε εκμυστηρευτεί τότε; «Με εμπνέει ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίο, αντιμετωπίζουμε την ζωή οι Έλληνες. Εχουμε έναν δικό μας τρόπο στη συμπεριφορά, πολύ άμεσο, αλλά και το ντύσιμο μας έχει κάτι διαφορετικό. Είναι πάντα επιμελημένο και συχνά, ουσιαστικά προσωπικό. Αυτό που πάντα κρατάω είναι το class της Ελληνίδας, και αυτό έχει διάρκεια-είναι πέρα από κάθε περιοδική τάση της μόδας.» Τελικά η Mary Katrantzou είναι βαθειά Ελληνίδα…  

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr