Πες μου τι ζώδιο είσαι, για να μάθεις το χρώμα σου

oroskopio-spiti
ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μπορεί να μην πιστεύεις στα ζώδια. Να μην διαβάζεις φανατικά τον ωροσκόπο σου και το ωροσκόπιο σου. Αλλά δεν θα είχε ενδιαφέρον να μάθεις ποιο χρώμα αντιστοιχεί σε κάθε ζώδιο, μήπως και εμπνευστείς για τη διακόσμηση, έστω του σπιτιού;της Σάντυς Τσαντάκη

Κριός. Δυναμικός και περιπετειώδης. Μπορεί το ροζ να μοιάζει παιδικό, όταν όμως είναι έντονο, ταιριάζει πολύ στους Κριούς, σε γενναιόδωρες δόσεις, μέσα στον χώρο που ζει και αναπνέει. 

Ταύρος. Μπορεί να τον αποκαλούν πεισματάρη, για τις ιδέες του και τον τρόπο που τις υποστηρίζει. Το μαύρο ταιριάζει στους Ταύρους, που αγαπούν την ομορφιά και την πολυτέλεια. 

Δίδυμοι. Γενναιόδωροι και αισιόδοξοι. Το κίτρινο ενισχύει τη ζωντάνια τους και την θετική τους σκέψη, με μικρές και μεγάλες δόσεις, στα δωμάτια και στο σαλόνι. 

Καρκίνος. Πιστοί και δημιουργικοί. Το ανοιχτό μπλε, ρομαντικό τόσο-όσο, ταιριάζει στους Καρκίνους που θέλουν κάθε τόσο να ξαναγεμίζουν μπαταρίες. 

Λέων. Τα Λιοντάρια μπορούν εύκολα να δραματοποιήσουν τα πάντα. Το μοβ είναι το χρώμα τους, για να μην περνούν απαρατήρητοι και να έχουν άποψη στο χώρο που μένουν. 

Παρθένος. Αγαπάει τις 50 αποχρώσεις του μπεζ. Ο Παρθένος, γενναιόδωρος και εξαιρετικά τακτικός, δεν θέλει τίποτα εξεζητημένο, του αρέσει το κλασικό. Και το κρεμ. 

Ζυγός. Έχουν χαρακτηριστεί σκληροί αλλά δίκαιοι. Οι Ζυγοί έχουν έντονη προσωπικότητα, και το πράσινο είναι το χρώμα τους, όσο έντονο ή υποτονικό κι αν είναι. Φέρνει σίγουρα αρμονία στη διακόσμηση του σπιτιού. 

Σκορπιός. Πανέξυπνοι κιαι έντονοι, Σκορπιοί με πάθος. Το κόκκινο ταιριάζει στην προσωπικότητα τους, όπως και στο ένστικτο τους. Μπορεί να φαίνονται ήρεμοι, αλλά μέσα τους καίγονται. Ευκαιρία να το δείξουν κιόλας. 

Τοξότης. Ο φιλόσοφος της παρέας. Γεμάτος ενέργεια. Η ηρεμία έρχεται από μια ήσυχη απόχρωση, καφέ, σοκολατί, γήινη. Το σπίτι γίνεται έθνικ και μας ταξιδεύει. Πέρα από την Αφρική. 

Αιγόκερως. Υπομονετικοί και εργασιομανείς. Τα καλά πράγματα έρχονται σε όσους τα περιμένουν… Το γκρι είναι το χρώμα των Αιγόκερων, διαχρονικό, ήσυχο, αφαιρετικό. 

Υδροχόος. Φιλικοί και ανεξάρτητοι, εκλεκτικοί και ασυνήθιστοι. Δεν θα μπορούσαν παρά να συνδέονται με μια ξεχωριστή απόχρωση της παλέτας. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα των Υδροχόων, μοναδικό, έντονο, αισιόδοξο. 

Ιχθείς.  Με φαντασία, ευαισθησίες, συμπόνοια, τα Ψαράκια έχουν ανάγκη από το μπλε της θάλασσας και του ουρανού, για να ταξιδέψουν και να γαληνέψουν. Λίγο σκοτεινό, για να ταιριάζει με τη μελαγχολία που μόνο ένα Ψάρι ξέρει να επενδύει με το κατάλληλο σάουντρακ. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr