Πόσο πωλείται το ράντσο του Michael Jackson;

Jackson-at-home
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ήταν ο παράδεισός του. Ένα σπίτι με ιστορία, το ράντσο του απόλυτου σταρ της ποπ μουσικής, του Michael Jackson, πωλείται τώρα για 67 εκατομμύρια δολάρια, και από ό,τι φαίνεται, έχει βρεθεί ήδη και αγοραστής. Προλαβαίνουμε να ρίξουμε μια ματιά μέσα; Κι έξω; της Σάντυς Τσαντάκη.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε δέντρα σαν γλυπτά. Λίμνη με πάπιες, σπίτια, κι άλλα σπιτάκια, συντριβάνια, γρασίδι, πουλιά…

Το Neverland Ranch, ή μάλλον το Ράντσο από τη Χώρα του Ποτέ, έχει ακόμη κι ένα πελώριο ρολόι, φτιαγμένο από λουλούδια, με το Neverland γραμμένο με κίτρινα άνθη.

Το παραμύθι δεν είχε αίσιο τέλος. Από το 2009 που πέθανε ο Michael Jackson η μουσική του συνεχίζει να μας στοιχειώνει, και η Χώρα του Ποτέ έχει μάλλον χαθεί. Πώς λέγεται σήμερα το ράντσο του εμπνευστή του Thriller; Sycamore Valley Ranch, αν και μάλλον όσες ονομασίες κι αν αλλάξει, θα είναι για πάντα ο παράδεισος του ανθρώπου που δεν ήθελε να μεγαλώσει…

Σε μια τεράστια έκταση μέσα στο πράσινο, μόνο το σπίτι, ξεπερνά τα 12.000 τ.μ., έχει πέντε τζάκια, παρκέ του 18ου αιώνα από δύο κάστρα στη Γαλλία, πέντε κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, δύο επιπλέον μικρότερα μπάνια, και τέσσερις σουίτες για φιλοξενούμενους σε επιπλέον 5.500 τ.μ.

Και βεβαίως υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις. Σινεμά για 50 θεατές (με κόκκινα βελούδινα καθίσματα), στάβλος, σπίτι κοντά στον στάβλο με επιπλέον τρεις κρεβατοκάμαρες, σταθμός τρένου με κουζίνα, δύο τζάκια και ένα στούντιο για χορό. Μια υπέροχη πισίνα με λευκό βατήρα. Σαν όνειρο. 

Και Moonwalking. Με λευκές κάλτσες, μαύρο καπέλο, ασορτί παπούτσια και το χαρακτηριστικό, αργό περπάτημα του Michael Jackson. Επόμενος σταθμός: Νeverland. Εκεί ψηλά... Πρώτο σύννεφο, δεξιά. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr