Πέντε λόγοι που δεν μπορείτε να νοικιάσετε (ή να πουλήσετε) το σπίτι σας

spiti-miniatoura
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

H κρίση σίγουρα δεν βοηθάει. Αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, εξαιρετικά πιο απλοί, που μπορεί να ευθύνονται (εκτός από την θεά τύχη) που δεν βρίσκετε ενδιαφερόμενους για τα ακίνητά σας… Μα μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Tα πλακάκια στο μπάνιο. Αν έχουν μικροσκοπικά εμπριμέ, καρτούν ή φρούτα, είναι μάλλον η στιγμή που θα πρέπει να κάνετε γι’αυτό. Η πιο απλή λύση είναι να αναβαθμίσετε το μπάνιο σας, γιατί ένα κιτς μπάνιο μπορεί να αποθαρρύνει και τον πιο ενθουσιώδη επισκέπτη. Ακόμη κι αν αγαπά τα σέβεντις, το λαχανί μπορεί να μην είναι το χρώμα του. 

2. Το μπαρ με τα σκαμπό. Θυμάστε την εποχή που ήταν της μόδας; Δεν είναι πια. Και για να μην αποθαρρύνετε τους ενδιαφερόμενους, μπορείτε να κρύψετε τα ποτά, τα σκαμπό και να ρίξετε τους τόνους. Προσθέστε κορνίζες με εικόνες, προτιμήστε μια ουδέτερη απόχρωση για να το πλαισιώσετε, και ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια. Για αντιπερισπασμό. 

3. Ταπετσαρίες και ξύλινες εμμονές. Οτιδήποτε κρύβει το φως και κουράζει το μάτι, πρέπει να φύγει. Δεν σημαίνει ότι επειδή μας άρεσε μια εποχή να ντύνουμε το σπίτι με ξύλο και εμπριμέ υφάσματα, το συγκεκριμένο ύφος ταιριάζει σε όλους. Σκεφτείτε πως θα διακοσμούσατε το σπίτι αν φτιάχνατε ένα ξενοδοχείο. Ο χώρος πρέπει να είναι όσο πιο ουδέτερος, άχρωμος και …άοσμος, γίνεται. Και ναι, γίνεται. 

4. Όταν το τζάκι «πνίγεται» στο τούβλο. Προσπαθείτε να αναζητήσετε την πιο εύκολη και ανέξοδη λύση. Όταν έχεις τζάκι στο σπίτι, μπορεί να προσελκύσει αγοραστές ή ενοικιαστές, αλλά εξαρτάται από το τζάκι. Γιατί ένα φορτωμένο τζάκι μπορεί να σας ...κάψει. Βρείτε μια λύση για να  κρύψετε το …χωριάτικο ύφος του παρελθόντος που δεν «φοριέται» πια. 

5. Και η ψυχεδελική κουζίνα. Και έρχεται η στιγμή που θέλετε να δείξετε την κουζίνα. Μην τρέφετε καμία αυταπάτη. Τα πορτοκαλί ντουλάπια δεν άρεσαν ποτέ σε κανέναν… Και ναι, ήρθε η στιγμή να τα αλλάξετε. Να τα βάψετε. Να πάρετε απόφαση ότι το λαχανί με το πορτοκαλί, στο μπάνιο και στην κουζίνα, δεν πάνε σετ. Ούτε τότε, ούτε τώρα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr