Μαλλιά με γκράφιτι σχέδια, χωρίς το σπρέι

xromatista-mallia
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Mετά το ombre, η νέα τάση στα μαλλιά μάς θέλει να παίζουμε με διαφορετικές αποχρώσεις και να αυτοσχεδιάζουμε, ιδανικά με φλούο χρώματα. Εσείς θα το τολμήσετε; της Σάντυς Τσαντάκη

Μπορεί να είναι μια ευθεία γραμμή. Ή να θέλουμε να παίξουμε τρίλιζα. Να πειραματιστούμε με οριζόντιες και κάθετες γραμμές, χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Στο κομμωτήριο ή στο σπίτι. 

Το βλέμμα μας έγινε ριγέ, ακόμη και οι ανταύγειες στα μαλλιά μας. Χρωματιστές γραμμές, ατίθασες, μονότονες, πολύχρωμες, σαν λέιζερ. Από την πασαρέλα, στις βιτρίνες, στις κρεμάστρες, τώρα και στα μαλλιά μας. 

American Graffiti. Μα γκράφιτι στα μαλλιά; Kι όμως. Αν νομίζαμε ότι η μόδα των γκράφιτι, ταιριάζει μόνο τα σκισμένα μπλουζάκια, και πανκ ροκ διάθεση, θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε. 

Και να θυμηθούμε την Debbie Harry στη δεκαετία του 70, στο βίντεο-κλιπ του «Call me». Να δοκιμάσουμε αρχικά μικρές πινελιές. Χρυσές σε ξανθά μαλλιά, κόκκινες και μπορντώ σε μακριά ξανθά, και ροζ ή λευκό με μαύρο, σε κοντοκουρεμένα, μαλλιά, για τις πιο τολμηρές της παρέας.

Φυσικά το συγκεκριμένο στιλ δεν είναι για όλες τις γυναίκες. Ούτε για όλους τους άνδρες, αλλά δεν χάνουμε τίποτα να γνωρίζουμε τι «παίζει». Και τι θα αρχίσουμε να βλέπουμε από δω και πέρα. 

Όπως τόλμησε ο Kanye West να παίξει με ροζ και κίτρινο ή πλατινέ, δεν αποκλείεται να τον μιμηθούν και άλλοι. Αν και μάλλον ο συγκεκριμένος δεν αποτελεί πρότυπο.

Το πιο κιτς από όλα; Υπάρχουν επαγγελματίες της ομορφιάς που αναλαμβάνουν να βάψουν, ακόμη και με γκράφιτι, με ροζ, κίτρινο και λαχανί, τις τρίχες στη…μασχάλη. Αν υπάρχουν. Κι αν θέλουμε να σηκώνουμε τα χέρια, και να προκαλούμε. 

Γίνεται και με γκλίτερ. Και με stencils, δηλαδή, σχέδια με περίγραμμα και κενό μέσα, για να μπορούμε να προσθέσουμε φαντασία και δημιουργία. Σε μακριά μαλλιά. Μην ανησυχείτε και μην αγχώνεστε. Την πλάκα μας κάνουμε. Και λέμε να διασκεδάσουμε. Για λίγο… Μέχρι το επόμενο λούσιμο. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr