Όταν η Grace Kelly σχεδίαζε και διακοσμούσε…

grace-kelly-frank-sinatra
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Λίγοι γνωρίζουν ότι η Grace Kelly ήταν εκείνη που σχεδίασε την πισίνα και διακόσμησε το οικογενειακό δωμάτιο στο παλάτι στο Μονακό, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο γιος της στο (τηλεοπτικό) κοινό. της Σάντυς Τσαντάκη

1956. Ο πρίγκηπας Ρενιέ και η πριγκίπισσα Grace Kelly φωτογραφίζονται την ημέρα του γάμου τους, έξω από το παλάτι. Μοιάζουν ευτυχισμένοι. Αν και ασπρόμαυροι, λαμπεροί και φωτογενείς. Και μέσα;

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό επέτρεψε στην κάμερα του CBS News να μπει στο παλάτι, για μια σπάνια ξενάγηση. Και μίλησε για τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Grace του Μονακό, που είχε αποσπάσει Όσκαρ για την ερμηνεία της στο φιλμ, «The Country Girl»(1955).

Kαι τώρα μαθαίνουμε ότι ο πρίγκηπας Αλβέρτος αφού οδήγησε τις κάμερες μέσα στο παλάτι, για να αποκαλύψει πίνακες και έργα τέχνης, όπως και τη μαγική θέα στο λιμάνι, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία του σπιτιού που είχε αναλάβει η μητέρα του.

Η εντυπωσιακή πισίνα, για παράδειγμα, είχε σχεδιαστεί από την Grace Kelly, σε συνεργασία με τον σύζυγο της. Και είναι και το Guards' Room, γνωστό σαν το οικογενειακό δωμάτιο, το οποίο, για κάποιο λόγο δεν άρεσε στην Grace Kelly όταν το πρωτοείδε και θέλησε να το αλλάξει.

Η πρώτη κίνηση που έκανε; Πήρε άδεια από τον πρίγκηπα Ρενιέ και ζήτησε να βάψουν τους τοίχους μπλε. Οι τοίχοι παραμένουν σε αυτή την απόχρωση ακόμη και σήμερα. Όχι οποιοδήποτε μπλε. Royal blue, αν σκέφτεστε να την υιοθετήσετε. 

Και το χαλί και τα έπιπλα ήταν σε γήινες αποχρώσεις, στο χρώμα της σαμπάνιας. Κι εκεί μπορεί κανείς να δει και πορτρέτο της πριγκίπισσας Grace. Ένας χώρος συναισθηματικά φορτισμένος, που έχει φιλοξενήσει από τον Cary Grant μέχρι τον Αlfred Hitchcock και τον Frank Sinatra. Ευτυχώς που μάθαμε, έστω κι αργά, πως η Grace Kelly, όμορφη, ταλαντούχα, γαλαζοαίματη, τραγουδούσε που και που, a cappella, το «Μy Way». 

 Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr