Τέσσερις γάμοι και μία …πασαρέλα

nufi-maroko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Είναι η εποχή τους. Μπορεί ο καιρός να μην βοηθάει, αλλά οι υποψήφιες νύφες ήδη ετοιμάζονται. Ψάχνουν στο Ίντερνετ, αγοράζουν περιοδικά, κλείνουν ραντεβού, απογοητεύονται. Δεν είναι εύκολο να παντρεύεσαι σήμερα. Είναι η μέρα σου και θέλεις να νιώθεις σαν Χολιγουντιανή σταρ. Να μάθουμε 9 μικρά και μεγάλα μυστικά, με ή χωρίς το πέπλο; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Δεν υπάρχει «το νυφικό των ονείρων σας»… Το ωραιότερο φόρεμα μπορεί να είναι λευκό ή ιβουάρ, μπεζ ή χρυσό, τούρτα, σε στιλ γοργόνας… Βρείτε τι σας κολακεύει, ποια γραμμή, ποια απόχρωση ταιριάζει με το δέρμα σας, τι κολλάει με το θέμα του πάρτι μετά, και επικεντρωθείτε σε μια ιδέα. 

2. Και οι άνθρωποι που μπορείτε να εμπιστευτείτε; Ξεκινήστε με τους Έλληνες σχεδιαστές που θα σχεδιάσουν μαζί σας το νυφικό από το μηδέν σα να επρόκειτο για δημιουργία υψηλής ραπτικής. Θα πληρώσετε κάτι παραπάνω (εσείς ή ο γαμπρός, αν τηρούμε τα …έθιμα), αλλά θα ξέρετε ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό. Και ελληνικό. 

3. Υπάρχει πάντα και η λογική του να νοικιάσω, να αγοράσω ή να ράψω. Μπορείτε να μεταποιήσετε το νυφικό της μαμάς. Ή της γιαγιάς. Να βρείτε ένα λευκό φόρεμα και να το αναβαθμίσετε με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Να νοικιάσετε ένα βραδινό φόρεμα. 

4. Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις της Vera Wang που εδώ και χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον των κοριτσιών και των γυναικών για τον γάμο τους. Και το παραμύθι. Εκτός από …τούρτες και κρινολίνα, η πολυτέλεια κρύβεται πίσω από τα υφάσματα και τα υλικά, τη  λάμψη, τις παγιέτες και τις χάντρες. Οι αρχιτεκτονικές γραμμές είναι το μυστικό. 

5. Μιλάμε για ρούχα που ζωντανεύουν και πεθαίνουν σε μια νύχτα. Για σύγχρονες Σταχτοπούτες. Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, πρέπει να ονειρευόμαστε που και που. Μέχρι να ξαναγίνει η χρυσή άμαξα…κολοκύθα. 

6. Η πετυχημένη πάντα συνταγή μας θέλει να αναπολούμε στις δεκαετίες του 30, του 40 και του 50. Jean Harlow, Rita Hayworth, Marilyn Monroe, Ava Gardner. Φραμπαλάδες από πλισαρισμένη οργάντσα, φιόγκοι τοποθετημένοι ασύμμετρα, ανθισμένα κορσάζ στον έναν ώμο. 

7. Κάθε νύφη που ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα την ημέρα του γάμου της περιγράφει το νυφικό της σαν κάτι πολύ απλό, λιτό και απέριττο. Το λεξιλόγιο του γάμου πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Γιατί απλό νυφικό δεν υπάρχει. 

8. Δώστε έμφαση στην πλάτη. Γιατί σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου θα είστε γυρισμένη στο «κοινό». Οπότε δαντέλα, κρύσταλλα, λεπτομέρειες, πρέπει να αναδεχτούν, τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο από την εκκλησία. Η παράσταση έχει αρχίσει...

9. Τα δημοφιλέστερα για το 2017; Στράπλες και ξανά στράπλες, ντεκολτέ, Art Deco προτάσεις,  παστέλ αποχρώσεις, ...τρένα, ουρές. Διαφορετικές προτάσεις για διαφορετικούς προορισμούς. Η νύφη το έσκασε… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr