Ο χρυσός μάς φέρνει πιο κοντά

xrusa-koritsia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το μακιγιάζ του καλοκαιριού, αλλά και της άνοιξης, της σεζόν που διανύουμε, αποκαλύπτει χρυσές αντανακλάσεις. Ταιριάζει με την ηλιοκαμένη μας επιδερμίδα (αυτή που θα αποκτήσουμε σιγά-σιγά) κι έρχεται να προσθέσει λάμψη για να μας φτιάξει τη διάθεση, με προϊόντα με χρυσό περιτύλιγμα που δεν θα τα πληρώσουμε …χρυσά. της Σάντυς Τσαντάκη

Φανταστείτε μια χρυσή βροχή με κομφετί. Πάνω μας, μέσα μας. Είναι λαμπερό. Σε παλέτες, βερνίκια νυχιών, τερακότα με φύλλα χρυσού. Ακόμη και τα καινούργια αρώματα έχουν χρυσό κάπου. Στην ονομασία, στο κουτί, στο μπουκάλι. Και μας αρέσει αυτό, γιατί νομίζουμε ότι έχουμε αποκτήσει ένα αντικείμενο που θα αντέξει στον χρόνο. 

Σκιές 24 καρατίων, αϊλάινερ σε χρυσές αποχρώσεις, χρυσοί μετεωρίτες για το πρόσωπο και το σώμα. Ο χρυσός μας μεταμορφώνει με μάσκες, δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι αυτό που έχει προκαλέσει τόση υπερβολή, αλλά με τόση κρίση γύρω μας, αν μπορείς να ονειρευτείς έστω και με μια απόχρωση, δεν βλάπτεις κανέναν. 

Όταν νυχτώνει λάμπει σαν φωτιά. Είδατε τα μοντέλα; Κοιταχτήκατε στον καθρέφτη; Χρυσά μάτια, σκιές που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι, πολυτέλεια με την πιο ερωτική ίσως απόχρωση στην παλέτα της μόδας, για να θυμηθούμε τις ντίσκο εποχές της μόδας με εκτυφλωτικές ολόσωμες στράπλες φόρμες που καταλήγουν σε σαλβάρι. 

Χρυσό πέπλο λοιπόν, φωτεινό, διαχρονικό αλλά και υπερβολικό. Αν θα μπούμε στον πειρασμό να φορέσουμε χρυσά νύχια; Να μην το παρακάνουμε κιόλας. Και από την άλλη να μην το τολμήσουμε; Με ένα λευκό πουκάμισο και τζιν. Ή το μικρό μαύρο φόρεμα για μια ξεχωριστή εμφάνιση. 

Η νέα χρυσή εποχή είναι απόλυτα σημερινή, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το παρελθόν, πειραματίζεται με ετερόκλητα μεταξύ τους υλικά, μετριάζει τις εκρήξεις της. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να νιώθουμε ενοχές. Ο χρυσός του σήμερα δεν κραυγάζει, δεν προκαλεί, καθρεφτίζει τις συνήθειες εκείνων που παρά τα δυσοίωνα μηνύματα θέλουν να βλέπουν την ζωή σαν αληθινό χρυσωρυχείο. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr