Γιατί μας αρέσει τόσο η σκανδιναβική αισθητική;

skandinabiko-ntizain
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Mέχρι πριν από μερικά χρόνια τα σπίτια ήταν διαφορετικά. Από τότε που γνωρίσαμε την ευκολία της σουηδικής διακόσμησης, τα σπίτι μας έχουν αρχίσει να μοιάζουν. Τι αλλάζει; Το φενγκ-σούι μήπως; Σίγουρα το ελληνικό φως. της Σάντυς Τσαντάκη

Λιτές γραμμές, καμία διάθεση για φλυαρία. Κι αυτό είναι κάτι που μας αρέσει πολύ. Καλύτερα να είναι κανείς φειδωλός, ειδικά στον χώρο που ζει, να μην λέει πολλά, να αρκείται σε αντικείμενα που είναι πρακτικά και του προσφέρουν άνεση. 

Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Όλα τα κομμάτια του παζλ. Με το σκανδιναβικό ντιζάιν μπορείς να τολμήσεις, να ξεσπάσεις, να ζήσεις, να ηρεμήσεις, στο πιο ιδιωτικό σου χώρο, στη φωλιά σου.

Μια ιστορία που γράφεται, ξανά και ξανά, με συνθέσεις, χαλιά, ντουλάπες, κρεβάτια, καρέκλες, καναπέδες, τραπέζια, λάμπες, και ζωντανεύει σε αληθινά σπίτια, αληθινών ανθρώπων. Αν υπάρχει ένα κοινό σημείο αυτό είναι ο μινιμαλισμός. 

Petra Bindel
Καθαρές φόρμες ή πιο απλά, φτιάξτο μόνος σου. Κι αν μπορούμε να σκεφτούμε ένα μυστικό αυτό είναι να προσθέτεις τις δικές σου πινελιές, γιατί το σπίτι θέλει ψυχή με ρεαλιστικές εφαρμογές ιδεών. Και συνεχή ανανέωση. 

Μας αρέσει το προσιτό ντιζάιν, η πολυθρόνα που γίνεται κρεβάτι, το τραπέζι που διπλώνει, το φως που έχει διπλή χρήση. Και ανάγνωση. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις ξένες γλώσσες… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr