Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

kathreftis-saloni
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού κρεμάσετε έναν καθρέφτη στον τοίχο του σπιτιού σας, δεν είναι και αυτονόητα. Πάντα υπάρχουν μικρά μυστικά που μέχρι σήμερα δεν μας τα είχε ψιθυρίσει κανείς. της Σάντυς Τσαντάκη

Μαθαίνουμε όλα τα θεατρικά νέα της πόλης -και όχι μόνο- μέσα από αποκλειστικές ειδήσεις, συνεντεύξεις και κριτικές, προτού κλείσουμε θέσεις. 

1. Ο σωστός καθρέφτης μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να μοιάζει απίστευτα μεγαλύτερο, πιο φωτεινό, πιο φιλικό. Πριν ξεκινήσετε (και πάρετε φόρα), καλό είναι να γνωρίζετε πως δεν είναι όλοι οι καθρέφτες φτιαγμένοι για να κρεμαστούν. Υπάρχουν και ορισμένοι που είναι σχεδιασμένοι για να ακουμπάνε στον τοίχο, αρκεί να είναι σωστά τοποθετημένοι στο πάτωμα. 

2. Μην θεωρείτε ότι αρκεί ένα καρφί κι ένα καλώδιο που κρέμεται. Χρειάζεται να στερεωθεί σωστά, αρκετά ψηλά ώστε να αντανακλά μεγαλύτερο τμήμα του δωματίου. Για να αποφύγετε και τις σκιές στο υπόλοιπο ντεκόρ. 

3. Ειδικά ο καθρέφτης στο μπάνιο θέλει μελέτη. Πόσο μεγάλος, τι είδος, σε ποιο ύψος… Η ιδανική λύση είναι ένας καθρέφτης μέσα σε κάδρο, για να αποκτήσει ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα, και να είναι πιο ασυνήθιστος. 

4. Ολόσωμος καθρέφτης πάνω σε μια πόρτα. Από πάνω μέχρι κάτω, χωρίς να μένει κανένα κενό. Καθρέφτης απέναντι στο παράθυρο. Στην τραπεζαρία. Στην είσοδο του σπιτιού. Ποτέ πάνω από το κρεβάτι ή κοντά σε επιφάνειες με κίνηση. Το σπίτι με τους…καθρέφτες. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr