Πλέξε μου μια κοτσίδα

kotsides-pantou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Μας αρέσουν τα κοτσιδάκια, όσο χρονών κι αν είμαστε. Μικρά, μεγάλα, πληθωρικά, απρόσμενα, τα χτενίσματα των μοντέλων στις πρόσφατες επιδείξεις μας θύμισαν πόσο απλό και όμορφο είναι να παλιμπαιδίζεις έστω και λίγο. της Σάντυς Τσαντάκη

Το καλό με τις πλεξούδες είναι ότι ταιριάζουν σε όλα τα μαλλιά, αρκεί να μοιάζουν υγιή, να είναι καθαρά και να μην μοιάζουν ταλαιπωρημένα, με ψαλίδα και ουρές.

Διαφορετικά όλες μας μπορούμε να το δοκιμάσουμε. Χωρίς χρωματιστά λαστιχάκια και κορδελίτσες. Απλά. Μια γαλλική κοτσίδα που ξεκινάει από πάνω, ψαροκόκκαλο, ανάποδη, μέσα σε λίγη ώρα, το κεφάλι μας θα είναι αγνώριστο.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Και όταν λύσουμε τα μαλλιά μας θα έχουν υπέροχη κίνηση, κάτι από Rita Hayworth σε νέες περιπέτειες. Υπάρχει όμως κάτι καινούργιο που θα έπρεπε να γνωρίζουμε; Πάντα. Γιατί στον κόσμο της ομορφιάς δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Για να διασκεδάζουμε, πρέπει να ανανεωνόμαστε κάθε τόσο. 

Το νέο στιλ των μαλλιών είναι απόλυτα μποέμ. Όπως είδαμε στην επίδειξη Valentino. Νεορομαντικό, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Μίνιμαλ στον οίκο Jill Stuart, έθνικ στον οίκο Balmain, με τρεις κοτσίδες που καταλήγουν σε γυαλιστερή αλογοουρά, γιατί καθένας κάτι άλλο έχει οραματιστεί.

Κι εμείς; Προσωπικά μου αρέσει η πρόταση του Valentino: όλα τα μαλλιά ίσια κάτω, απλά χτενισμένα, κι ένα μικρό, λεπτεπίλεπτο κοτσιδάκι μπροστά. Αυτό. Στον Gucci οι κοτσίδες ήταν δύο, μια αριστερά, μια δεξιά, αλλά αυτό μου θυμίζει ανέμελα κοριτσάκια στην τραμπάλα στην παιδική χαρά.

Μπορεί και να μην είναι για δεσποινίδες άνω των 28… Λέμε τώρα. Η διάθεση είναι πιο πανκ. Σίγουρα πιο αθλητική. Αν επιμένετε να δοκιμάσετε δύο κοτσίδες, τουλάχιστον δοκιμάστε για αλλαγή να τις κάνετε πίσω, ενωμένες σχεδόν, να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά. 

Η πιο ρομαντική πρόταση ήταν στην Αlberta Ferretti, παλιομοδίτικη, απλή, μία μόνο πλεξούδα, όσο ρετρό αντέχουμε. Στον Saint Laurent μίνι κοτσίδες από πάνω για μαλλιά σχεδόν ράστα. Και στον Μaison Margiela έχουν προστεθεί και κορδελάκια. Σε όλα τα χρώματα. Όπως στο νησί. Μύρισε ήδη θάλασσα… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr