Σοκολάτα σε καυτό νερό

maska-apo-sokolata
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Αγαπάμε τη σοκολάτα. Και την τρώμε χωρίς ενοχές. Ή προσπαθούμε τουλάχιστον. Τα καλά νέα είναι ότι μόλις μάθαμε ότι τελικά δεν κάνει και τόσο κακό στο δέρμα μας όσο πιστεύαμε… της Σάντυς Τσαντάκη

Kαι ναι, υπάρχει ακόμη ο μύθος που μαθαίνουμε ήδη από την πρώτη μας επίσκεψη στον δερματολόγο. Πως όταν τρώμε σοκολάτα, κινδυνεύουμε να γεμίσουμε σπυράκια, κοκκινίλες, να «τιμωρηθούμε» για το πόσο επιρρεπείς είμαστε στους γλυκούς πειρασμούς.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Μύθοι και πραγματικότητα. Μας λένε ξανά και ξανά πως θα πρέπει να την αποφεύγουμε αν ο στόχος μας είναι το καθαρό και υγιές δέρμα. Κι αν δεν είναι έτσι; Κι αν τελικά για όλα φταίει η ζάχαρη και όχι το κακάο;

Οι δερματολόγοι σήμερα έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις απόψεις τους σε διεθνές επίπεδο. Λένε λοιπόν πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τη ζάχαρη αλλά η σοκολάτα μπορεί να απενεχοποιηθεί επιτέλους, έστω και για λίγο.

Θα πρέπει να αποφεύγουμε τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη γιατί θα δούμε αυτομάτως το δέρμα μας να γυαλίζει, να γίνεται λιπαρό, ίσως και ανάγλυφο. Οπότε καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικές στη διατροφή μας, όχι μόνο για τα κιλά, και την υγεία μας, αλλά και για το πρόσωπο μας. 

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Ειδικά η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μας βοηθήσει κιόλας, για να μην θέλουμε να φάμε ζάχαρη, σαν την τέλεια εναλλακτική για γλυκό, και να συμβάλει σε ένα υγιές αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να καταναλώνουμε τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα με μανία, γιατί μπορεί να επηρεαστούν οι ορμόνες. Παν μέτρον άριστον και στην (σοκολατένια) ομορφιά. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr