Γιατί η Cate Blanchett αρνείται να παίξει με τα στερεότυπα του Χόλιγουντ

blanchett-portrait
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Αν έχεις υπάρξει μούσα του Woody Allen, αναδεικνύεις όποιον σχεδιαστή κι αν επιλέξεις, κι αν έχεις γεννηθεί με στιλ, δικαιούσαι να είσαι επαναστάτρια. Η Cate Blanchett εξηγεί γιατί αρνείται να ακολουθήσει (και να υιοθετήσει) τα κλισέ της βιομηχανίας ομορφιάς που επιβάλει το Χόλιγουντ για τις σταρ στις οποίες επενδύει. της Σάντυς Τσαντάκη

«Όλα έχουν αν κάνουν με το να νιώθεις αισθάνεσαι άνετα μέσα στο πετσί σου», ή κάπως έτσι, ήταν η δήλωση της Cate Blanchett στο The Cut. Kαι δικαιολόγησε τις απόψεις της. 

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Για να προσπαθήσει να μας κάνει να νιώσουμε λιγότερη πίεση με τα πρότυπα ομορφιάς κι ας μην είμαστε αναγνωρίσιμες ηθοποιοί; Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες από όλες τις γυναίκες.

Πρέπει να είμαστε κομψές, για πάντα νέες, περιποιημένες, φροντισμένες, λαμπερές, αψεγάδιαστες. Είκοσι τέσσερις ώρες το 24ώρο, εφτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό, ούτε ανάσα, ούτε όταν κοιμόμαστε.

Κι αν έχεις αποσπάσει δύο κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ, όπως η Cate Blanchett; Η πίεση θα είναι σίγουρα ακόμη πιο μεγάλη. «Υπάρχει τόση πίεση… Θέλω να έρθει η στιγμή που θα σταματήσουμε οι γυναίκες να είμαστε τόσο κακιές μεταξύ μας, θα σταματήσουμε να είμαστε τόσο επικριτικές η μία απέναντι στην άλλη. Δεν έχω την απαίτηση να ακολουθούμε όλες τις ίδιες τακτικές στην ομορφιά. Η καθεμία μας είναι διαφορετική, θα ήταν καλό να χαλαρώσουμε λίγο.»

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Η Cate Blanchett θα πει κι άλλα. Πως στις ταινίες οι γυναίκες πρέπει να έχουν έναν συγκεκριμένο τύπο ομορφιάς… Και πως υπάρχουν συνάδελφοι της που νοιάζονται περισσότερο για το πως θα δείχνουν στην οθόνη, από ότι για την ερμηνεία ή τον ρόλο τους. «Η εμμονή με την εμφάνιση μπορεί να σε τρελάνει. Κι εγώ δεν θέλω να τρελαθώ», θα συμπληρώσει. Εκτός κι αν είναι ο επόμενος ρόλος της ζωής της. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr