Πώς εμπνέεται η Missirlou Tailor από το ρεμπέτικο και την Pulp Fiction εκδοχή του;

misirlou-tailor
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η Missirlou Tailor (Σταυρούλα Τσουτσάνη) θα παρουσιάσει τη συλλογή της (New Designers Awards) την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 19:00, στο Ζάππειο.

Εβδομάδα Ελληνικής Μόδας, με άποψη. Μια σχεδιάστρια που δεν φτιάχνει νυφικά, ούτε τσάντες για τη θάλασσα αλλά βάζει την υπογραφή της αποκλειστικά σε φούστες. Παλιομοδίτικες, καθημερινές, απόλυτα σύγχρονες. της Σάντυς Τσαντάκη

Πώς αποφασίζει κανείς σήμερα να ασχοληθεί με τη μόδα στην Ελλάδα; 

Το τώρα είναι μια ευκαιρία να αποδείξεις στο ελληνικό κοινό και να σε εμπιστευτεί. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι δύσκολη αλλά το timing είναι ιδανικό. Διότι η έλλειψη εισαγόμενων προϊόντων σε πηγαίνει στην εγχώρια μόδα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και μπορεί να σταθεί αντάξια του εξωτερικού. Εξάλλου, το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, από τον Billy Bo μέχρι τη σημερινή Mary Katrantzou. 

Σε τι διαφέρει η πρότασή σας από εκείνη των υπόλοιπων σχεδιαστών μόδας; 

Λόγω εποχής, πολλοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί στον χώρο της μόδας. Δημιουργώ μόνο φούστες. Προσπαθώ να μεταφέρω την old-fashioned φούστα σε street style. Να είναι ξεχωριστή και μοναδική όπως κάθε γυναίκα, να τη φέρω στα σημερινά δεδομένα. Θέλω να ξαναμπεί στην καθημερινότητα των γυναικών κι όχι στη ντουλάπα όπως γινόταν παλιότερα. Μια Missirlou Tailor φούστα... Ξεκινάς μαζί της από το πρωί με αθλητικά κι ένα motorbike jacket και σε συνοδεύει μέχρι το βράδυ με αλλαγή παπουτσιών. Δίνω έμφαση στην άριστη ποιότητα των υφασμάτων και των μοτίβων. Το handmade είναι πράξη για μένα κι όχι λέξη της μόδας. Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο γυναικεία κομμάτια μετά το φόρεμα και σίγουρα πιο εύκολο αφού μπορείς να κάνεις άπειρες παραλλαγές...    

Ποιους δημιουργούς, Έλληνες ή ξένους, θαυμάζετε και γιατί;

Θαυμάζω τους ανθρώπους που στο πέρασμα των χρόνων οι συλλογές τους είναι αρχικά ίδιες χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους, αλλά με παραλλαγές της σημερινής εποχής τα κάνουν να είναι αναγνωρίσιμα. Ο Giorgio Armani, ο οίκος Missoni, η Orsalia Parthenis αποτελούν ένα δείγμα. Επιμένουν στην ποιότητα και στην απλότητα του τίποτα.   

Ποια είναι η γυναίκα (ή ο άνδρας) που έχετε στο μυαλό σας όταν δημιουργείτε ρούχα (και αξεσουάρ); 

Η Bianca Jagger έχει iconic style που με έχει επηρεάσει αρκετά. Εμπνέομαι από άνδρες και γυναίκες που μέσα από το έργο τους αντικατοπτρίζεται η προσωπικότητα κι ο ψυχισμός τους. Έτσι, οι δημιουργίες τους (ένα τραγούδι, ένας πίνακας, ένα βιβλίο) με εμπνέουν να δημιουργώ κι εγώ τις δικές μου.      

Τίτλος της συλλογής και σύνοψη του έργου που θα παρακολουθήσουμε στο Ζάππειο; 

Τίτλος συλλογής: «Through Time». H συλλογή Fall/Winter 2017 παρουσιάζει το ταξίδι της φούστας μέσα από τη futuristic ματιά κάθε δεκαετίας. Χαρακτηριστικά σχέδια από τα fifties μέχρι σήμερα, iconic υλικά και prints αλλά και εμφανείς επιρροές από τη μουσική κάθε δεκαετίας, συντελούν στη δημιουργία μίας συλλογής/αναδρομής, γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Oι κλασικές γραμμές των fifties, η sexy rock ελευθερία των sixties, τα επαναστατικά και μποέμ seventies εμπνέουν την σχεδιάστρια, Σταυρούλα Τσουτσάνη, για να προσαρμόσει τις επιρροές της με μία ματιά προς το μέλλον. Χρώματα σε σκούρες αποχρώσεις, (κυρίως μαύρο και σκούρο γκρι), αντιπροσωπευτικά patterns, (χοντρό κόκκινο καρό, λουλούδια), και εξεζητημένα υφάσματα, (επεξεργασμένο τούλι, δέρμα, δαντέλα, μετάξι του αλεξίπτωτου). Τα σχέδια καλύπτουν όλες τις εκδοχές της φούστας, mini, midi και maxi σε full skirts, wrap skirts αλλά και half-skirts, φούστες που φοριούνται και σαν αξεσουάρ.                                                

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr