Πέντε συμβουλές για να σας πετυχαίνουν πάντα οι σάλτσες

saltsa-ntomatas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2021

Η σάλτσα πολλές φορές είναι το υλικό που ολοκληρώνει ένα πιάτο και όσο πιο πετυχημένη και νόστιμη είναι, τόσο πιο καλό βγαίνει το συνολικό αποτέλεσμα, ενώ μπορεί να… καλύψει και ενδεχόμενα λάθη του πιάτου. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για να τη φτιάχνετε σωστά.

-Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο, μέχρι να πάρει χρώμα χρυσό κι όχι καφέ. Το βούτυρο θα χαρίσει πιο βαριά γεύση από το λάδι και έξτρα θερμίδες, γι’ αυτό… με μέτρο!

-Αν προσθέσετε αλεύρι στη σάλτσα σας για να «δέσει» φροντίστε να το ανακατεύετε συνεχώς για να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο και να μην κάνει σβώλους.

-Λίγο τριμμένο σκληρό τυρί, όπως παρμεζάνα, χαρίζει έξτρα νοστιμιά στη σάλτσα σας, ενώ της δίνει μια πιο κρεμώδη υφή. Αντίστοιχα, αν είστε vegan και δεν καταναλώνετε γαλακτοκομικά, μπορείτε να προσθέσετε διατροφική μαγιά. Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε τη καθώς μπορεί να μην χρειάζεται να βάλετε έξτρα αλάτι.

-Αν η σάλτσα σας είναι ντομάτας, φροντίστε να τη βράσετε αρκετή ώρα, έτσι ώστε η ντομάτα να πάρει καλύτερη γεύση, χωρίς οξύτητα. Λίγη ζάχαρη, επίσης, μπορεί να βοηθήσει.

-Το αμυλούχο νερό από τα ζυμαρικά είναι ένα καλό κόλπο για να «δέσει» η σάλτσα πιο φυσικά. Κρατήστε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια σας και αξιοποιήστε το!