Γιατί η Gwyneth Paltrow μας προτείνει να περπατάμε ξυπόλητοι;

barefoot-in-the-park
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Λέτε αυτό να είναι τελικά το απόλυτο μυστικό ομορφιάς; H Gwyneth Paltrow υποστηρίζει πως αν περπατάμε ξυπόλητοι, δεν θα έχουμε μόνο πιο υγιή πέλματα αλλά μπορούμε να νικήσουμε ακόμη και την κατάθλιψη. της Σάντυς Τσαντάκη

Αν λαμβάνεις μία φορά την εβδομάδα ενημέρωση από την ιστοσελίδα Goop της Gwyneth Paltrow, ενημερώνεσαι για διαφορετικά θέματα ομορφιάς και μόδας. Μπορεί να έχει ακουστεί ότι βαρέθηκε να συστήνεται σαν γκουρού του λάιφστάιλ, όμως δύσκολα θα χάσει τον τίτλο. Και τώρα, μας λέει (όχι η ίδια προσωπικά αλλά η ομάδα της) πως όταν περπατάμε ξυπόλητοι, μόνο καλό κάνουμε στον εαυτό μας.

Τι δηλαδή θα πετύχουμε; Mπορούμε όπως διαβάζω, να θεραπεύσουμε ακόμη και την αϋπνία μας. Την αρθρίτιδα. Την κατάθλιψη. Όλα έχουν να κάνουν με την επαφή μας με την γη.

Σύμφωνα λοιπόν με το Goop, όταν περπατάμε ξυπόλητοι στο έδαφος, ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την ενέργεια του πλανήτη που μας βοηθάει να είμαστε αυτομάτως πιο υγιείς, στην ψυχή και στο σώμα.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Αρκεί να περπατήσουμε, μέρες που είναι, και θα βρεθούμε σίγουρα σε κάποια εξοχή, με γυμνά πόδια και χέρια, στο έδαφος. Να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε. Σιγά-σιγά όλο και περισσότερο. Να απελευθερωθούμε.

Οπότε ήρθε η στιγμή να περπατήσουμε χωρίς παπούτσια στο πάρκο, στο γρασίδι, στην άμμο, στο χαλίκι. Βέβαια, τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Χρειάζεται να περπατάμε ξυπόλητοι για τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα. Για να αρχίσουμε να βλέπουμε και αποτελέσματα. Αν έχουμε και τέλειο πεντικιούρ, ακόμη καλύτερα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr