Σνακ για ταξιδιώτες: στο πόδι μεν, αλλά υγιεινά

snak-gia-taksidiotes-sto-podi-men-alla-ugieina

ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Είστε σε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και ψάχνετε για κάποιο σνακ που θα σας τονώσει χωρίς παράλληλα να σας φορτώσει με περιττά λιπαρά και θερμίδες; Δείτε ποια είναι τα προϊόντα εκείνα που θα σας γεμίσουν με ενέργεια και δύναμη και που είναι ιδιαίτερα εύκολο να τα βρείτε σε όποια χώρα και αν βρίσκεστε.

Είστε σε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και ψάχνετε για κάποιο σνακ που θα σας τονώσει χωρίς παράλληλα να σας φορτώσει με περιττά λιπαρά και θερμίδες; Δείτε ποια είναι τα προϊόντα εκείνα που θα σας γεμίσουν με ενέργεια και δύναμη και που είναι ιδιαίτερα εύκολο να τα βρείτε σε όποια χώρα και αν βρίσκεστε.

Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσάς. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις ένα μέρος να φας κάτι της προκοπής στα γρήγορα, για να μην χάσεις και πολύτιμο χρόνο από το sightseeing. Και φυσικά ο στόχος του «ταξιδιωτικού» σνακ είναι πολλαπλός. Αφενός πρέπει να φάτε κάτι «στο πόδι» χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο και αφετέρου θα πρέπει να σας τονώσει και να σας γεμίσει ενέργεια για να συνεχίσετε την περιπλάνησή σας.

Όσο για το μεγαλύτερο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε; Το προϊόν που θα επιλέξετε θα πρέπει να βρίσκεται σε «αναγνωρίσιμη» συσκευασία προκειμένου να το αγοράσετε από το τοπικό σούπερ μάρκετ ακόμη και αν δεν καταλαβαίνετε τι... γράφει η ετικέτα! Δείτε λοιπόν, τι θα πρέπει να έχει πάντα μέσα το ταξιδιωτικό σας σακίδιο και αφεθείτε στις ομορφιές της περιπλάνησης σε έναν κόσμο ολότελα άγνωστο και ανεξερεύνητο.

Ξηροί καρποί: πολύτιμα «υπερόπλα»

Χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν, είναι εύκολοι στη μεταφορά και αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Έχετε υπόψη σας εξάλλου ότι τα αμύγδαλα για παράδειγμα είναι η πιο ολοκληρωμένη, από θρεπτικής απόψεως, τροφή.

Σάντουιτς... αυτοσχέδιο ή συσκευασμένο

Σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε μπαίνοντας σε ένα σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε σίγουρα ψωμί, τυρί και ζαμπόν. Ένα σάντουιτς στα γρήγορα και η ενέργειά σας θα επανέλθει σε χρόνο μηδέν. Και αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία παραγωγής ενός σάντουϊτς, επιλέξτε κάποιο συσκευασμένο που σίγουρα θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετς.

Φυστικοβούτυρο και σέλερι

Αν και όχι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, το φυστικοβούτυρο έχει υψηλή διατροφική αξία και γεμάτη γεύση. Συνδυάζοντάς το με σέλερι έχετε ένα τέλειο, ελαφρύ γεύμα.

Δημητριακά: τρώγονται και... σκέτα!

Oσο ακαταλαβίστικη κι αν είναι η γλώσσα στο κουτί, είναι σίγουρα αναγνωρίσιμα. Μην απορήσετε, όμως, πώς είναι δυνατόν να τα φάτε με γάλα μες στον δρόμο. Γιατί πολύ απλά σας προτείνουμε να τα φάτε σκέτα σαν σνακ, αντί π.χ. για πατατάκια. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και απρόσμενα νόστιμα.

Γιαούρτι: αλήθεια, το θυμάστε;

Δροσερό, ελαφρύ, χορταστικό. Ό,τι καλύτερο. Δεν είστε οπαδός του σκέτου γιαουρτιού; Σίγουρα παντού θα βρείτε γιαούρτι με φρούτα ή με θρεπτικό μέλι.

Σταφίδες: για ενέργεια και δύναμη

Η τέλεια λύση για την υπογλυκαιμία που μπορεί να σας εξαντλήσει όταν είστε όλη μέρα στον δρόμο. Το υγιεινό αντίστοιχο μιας σοκολάτας για παράδειγμα, ιδανική επιλογή ιδίως αν ταξιδεύετε με παιδιά και το γλυκό με άδειο στομάχι δεν είναι και η καλύτερη λύση.

Κράκερ: τα κλασικά

Ελαφριά, χορταστικά και εύκολα αναγνωρίσιμα. Φροντίστε να τα έχετε πάντα στην τσάντα σας. Οι συσκευασίες τους ανά τον κόσμο δε διαφέρουν και πολύ άρα θα τα βρείτε εύκολα παντού.

Ανθρακούχο νερό: γιατί όχι;

Oταν είστε συνεχώς σε κίνηση είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε σωστά. Επιπλέον το ανθρακούχο νερό θα βοηθήσει το στομάχι σας, που πολλές φορές ζορίζεται στα ταξίδια, είναι αναζωογονητικό και στο εξωτερικό κυκλοφορεί και σε πολλές ενδιαφέρουσες γεύσεις.