Πωλείται (και) το σπίτι της Marilyn Monroe

monroe-portrait
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Για τους ενδιαφερόμενους, είναι στην Καλιφόρνια, η τιμή του δεν ξεπερνά τα 6.9 εκατομμύρια δολάρια και έχει την αίσθηση ενός σπιτιού του παλιού, αυθεντικού, ασπρόμαυρου Χόλιγουντ. της Σάντυς Τσαντάκη

Θέλετε πράσινο, δέντρα, πισίνα; To σπίτι που έζησε η Marilyn Monroe στο 5th Helena Drive δεν είναι ένα συνηθισμένο σπίτι. Ξεπερνά τα 2.600 τ.μ., χτίστηκε το 1929, έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, ξενώνα και μια πελώρια αυλή.

Για την ιστορία, μαθαίνουμε ότι μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της, η Marilyn είχε προσκαλέσει φωτογράφο και δημοσιογράφο από το περιοδικό Life για να βγάλει φωτογραφίες του σπιτιού και να δώσει μια συνέντευξη. 

Ξύλο στο ταβάνι, πολυέλαιοι με κεριά, πάγκοι στην κουζίνα, παράθυρα παντού με φως, λευκό στους τοίχους, παρκέ πατώματα, ένα σπίτι που θυμίζει περισσότερο εξοχικό. 

Το σπίτι είναι χτισμένο με επιρροές από το Μεξικό. Και ήταν το πρώτο σπίτι που είχε αποκλειστικά μόνη της. Σε ένα ταξίδι της στο Μεξικό είχε ψάξει παντού, σε μαγαζιά, ακόμη και εργοστάσια, για να πάρει τα σωστά πράγματα για το σπίτι της.

Περιέγραφε με αγάπη κάθε αντικείμενο και κάθε γωνιά του σπιτιού που διατηρεί τη ρομαντική, ρετρό ατμόσφαιρα ακόμη και σήμερα. Είναι ένα σπίτι απομονωμένο, που κουβαλάει όμως τη σκοτεινή απόχρωση του μύθου της Marilyn, καθώς ήταν εκεί που βρέθηκε νεκρή στα 36 της χρόνια.

Έκτοτε, διαφορετικοί ιδιοκτήτες έχουν επιχειρήσει να αλλάξουν στοιχεία του σπιτιού, προσθέτοντας, για παράδειγμα, μια ακόμη κρεβατοκάμαρα, αλλά το πνεύμα της Marilyn παραμένει σε ένα σπίτι που αγάπησε πολύ. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr