H Δάφνη Βαλέντε εμπνέεται από το αρχαιότερο ελληνικό φυτό

forema-persefoni-balente Photography: Akiss Paraskevopoulos from D-tales Creative Agency
ΤΡΙΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Όταν γνωρίζεις και παρακολουθείς τη δουλειά της Δάφνης Βαλέντε για χρόνια, χαίρεσαι κάθε φορά που μαθαίνεις ότι σκηνοθετεί και αφηγείται μια νέα ιστορία. Το σενάριο δεν αλλάζει. Μόδα που αναπνέει και κινείται, ελληνική και την ίδια στιγμή, παγκόσμια. της Σάντυς Τσαντάκη

Δεν κυνηγάει τάσεις, κι ευτυχώς.

Photography: Akiss Paraskevopoulos from D-tales Creative Agency
Η Δάφνη Βαλέντε έχει διαμορφώσει τη δική της εικαστική, αισθητική διάλεκτο και διαδρομή, βάζοντας την υπογραφή της σε κοσμήματα, μαντήλια, φορέματα, που ψιθυρίζουν (δεν φωνάζουν) Daphne Valente.

Κι αυτό ακριβώς είναι που μας αρέσει στη δουλειά της. Όταν έχεις και φοράς κάτι δικό της, ξέρεις ότι δεν θα το βαρεθείς, ούτε θα θελήσεις να το αποχωριστείς μετά από έξι μήνες ή έναν χρόνο, όπως συμβαίνει συχνά. 

Photography: Akiss Paraskevopoulos from D-tales Creative Agency
Ρούχα και αξεσουάρ που αντέχουν στον χρόνο και μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα (κατόπιν ραντεβού στο ατελιέ της σχεδιάστριας, (Αξαρλιάν 3-5, Σύνταγμα, 210 3242260), την Κύπρο, το Λίβανο. Η νέα συλλογή της Δάφνης Βαλέντε για το καλοκαίρι έχει τίτλο «Acanthus Collection» με vintage διάθεση και πηγή έμπνευσης το αρχαιότερο ελληνικό φωτό, την Άκανθο.

Η Δάφνη Βαλέντε, σαν σύγχρονη γλύπτρια-σχεδιάστρια μόδας, «σμιλεύει» τα φύλλα της Ακάνθου για να τα φορέσουμε απλικαρισμένα σε ρούχα που θυμίζουν γλυπτά σε κίνηση. Ειδικά το λευκό θυμίζει αρχαιοελληνικό φόρεμα, θα μπορούσε να φορεθεί σα νυφικό, φόρεμα παρανύμφου ή ακόμη και αποφοίτησης, όπως προτείνει και η ίδια η δημιουργός. 

Photography: Akiss Paraskevopoulos from D-tales Creative Agency
Και τα υλικά; Πλισέ ύφασμα chiffon. Επιπλατινωμένα ή μπρούντζινα αντικέ κοσμήματα. Φύλλα Ακάνθου τυπωμένα σε τσάντες. Το σύγχρονο ελληνικό design αναβιώνει και εμπλουτίζεται μέσα από πλισέ τσάντες (για πρώτη φορά), αλλά και το μικρό, μαύρο φόρεμα (ζέρσεϊ και ντραπέ για το καλοκαίρι του 2017), όπως και πλισέ εσάρπες (σε 30 χρώματα). Τι θα φορεθεί το φετινό καλοκαίρι; Άκανθος η απαλή… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr