Γιατί πρέπει όλες να ξεχάσουμε την κυτταρίτιδα

retous-prin-kai-meta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Η αρχή έγινε. Εμφανίστηκε η απόλυτη σταρ των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Kim Kardashian-West με μπικίνι στην παραλία, αρετουσάριστη μάλλον για πρώτη φορά, και όλοι άρχισαν να μιλούν για την κυτταρίτιδα. Μήπως να χαλαρώσουμε λίγο; Kυριολεκτικά αυτή τη φορά; της Σάντυς Τσαντάκη

Η αλήθεια είναι ότι όλες ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα. Μπορεί να το έχουμε και να μην το βλέπουμε. Να μην θέλουμε να το δούμε. Να νοσταλγούμε παλιές φωτογραφίες και παλιά κιλά. Περασμένα ξεχασμένα; 

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Όχι απαραίτητα. Ούτε καν τα μοντέλα δεν είναι ευχαριστημένα με το σώμα τους. Θα ήθελαν να έχουν πιο ψηλά πόδια, πιο αδύνατες γάμπες, πιο φλατ κοιλιά, μεγαλύτερο στήθος, ανοιχτούς ώμους, πιο λεπτούς αστραγάλους, πιο σφριγηλά οπίσθια, πιο γυμνασμένους κοιλιακούς…

Κανείς δεν είναι τέλειος. Και ευτυχώς. Ούτε γεννηθήκαμε όλες για να κυκλοφορούμε και να συμπεριφερόμαστε σαν μοντέλα. Και τώρα με την καλοσιδερωμένη πάντα και αψεγάδιάστη Kim Kardashian-West και όλα τα σχόλια που γράφτηκαν, είναι ίσως η καλύτερη αφορμή για να απενεχοποιηθούμε. Μαζικά.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Και μπορεί να μην μπορείς να συμφιλιωθείς με την ιδέα. Γιατί η κυτταρίτιδα δεν αρέσει σε κανέναν. Γυναίκα ή άνδρα. Και τα έχεις δοκιμάσει όλα. Κρέμες που κάνουν …θαύματα αλλά δεν κάνουν τίποτα απολύτως, γυμναστική που βοηθάει σίγουρα, μπάνιο με παγωμένο ή καυτό νερό στα σωστά ή στα λάθος σημεία, μασάζ εντατικό, υπερεντατικό… Και τρίψιμο με βούρτσα μέσα στο ντους. Εμμονικά. Χωρίς αποτέλεσμα μάλλον. Όχι πάντως κάτι θεαματικό.

Και είναι και η διατροφή στη μέση. Γιατί όλα ευθύνονται για την κυτταρίτιδα και όλα δαιμονοποιούνται. Όταν ωριμάζεις μάλλον, γίνεσαι ρεαλιστής. Με την ωριμότητα έρχεται και η αποδοχή. Ο ρεαλισμός. Και με την υπερέκθεση, ακόμη περισσότερο. 

Όλα είναι θέμα προοπτικής. Η Κim Kardashian μας λέει να …αγκαλιάσουμε τις ατέλειες μας, αλλά έχει χτίσει τον μύθο της μέσα στις πλαστικές επεμβάσεις, ομάδες επαγγελματιών μασέρ, μακιγιέρ, κομμωτών, κομμωτών και σύμμαχο της το ρετούς. Οπότε μιλάει μάλλον εκ του ασφαλούς. Γιατί δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και τι όχι.

Όλες οι παραστάσεις και οι πρωταγωνιστές τους, θεατρικά νέα, κριτικές και συνεντεύξεις

Μπορούμε μόνο να κάνουμε μια νέα αρχή. Να αρχίσουμε να αγαπάμε το σώμα μας. Με τα δυνατά μας και τα λιγότερο δυνατά μας σημεία. Να τρεφόμαστε καλύτερα και να γυμναζόμαστε περισσότερο. Κλισέ; Μπορεί. Καλωσορίσατε στον κόσμο των αληθινών ανθρώπων. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr